Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз хоче незалежну корону Ющенка і поговорить про портфелі

Неділя, 26 грудня 2004, 23:00
Лідер Соцпартії України Олександр Мороз вважає, що Віктору Ющенку після обрання його президентом необхідно буде вирішити проблему забезпечення своєї незалежності в прийнятті рішень.

"Йому складніше за все буде вирішити питання забезпечення незалежності, особливо від людей, які чим далі, тим більше підлаштовуються під корону, яку він несе", - сказав Мороз на прес-конференції в понеділок у Києві.

Він також відзначив, що Ющенкові необхідно буде вирішити проблему примирення Заходу й Сходу України. "Ми готові допомогти йому у вирішенні цієї проблеми", - сказав Мороз.

За словами лідера СПУ, у внутрішній політиці Ющенку потрібно буде забезпечити гідний соціальний рівень життя українських громадян.

Ющенкові також необхідно буде відновити довіру громадян до влади, сказав Мороз, відзначивши, що для цього він повинен забезпечити прозорість у прийнятті рішень і поділ бізнесу і влади.

За словами Мороза, Соціалістична партія має намір провести консультації з новим президентом щодо своєї участі у формуванні Кабінету міністрів.

"Ми будемо проводити консультації, однак торгівлі не буде", - підкреслив він.

Разом з тим, Мороз відзначив, що участь його партії у формуванні уряду "багато в чому залежить від того, яку політику буде проводити Ющенко".

При цьому він відзначив, що політику Ющенка якоюсь мірою визначатиме збереження ним своїх повноважень у повному обсязі до вступу в силу змін у Конституцію, прийнятих парламентом.

Мороз підкреслив, що СПУ не проводила консультації про свою участь у формуванні виконавчої влади в коаліції "Сила народу", оскільки не є її членом, і на виборах президента підтримала персонально Ющенка.

За його словами, СПУ має намір обговорити це питання після того, як Ющенко сам його торкнеться після своєї інавгурації.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування