Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич обіцяє узурпацію влади

Неділя, 26 грудня 2004, 23:35
"Якщо буде оголошено президентом не Віктора Януковича, і це рішення дійде до інавгурації, ми станемо свідками узурпації влади".

Про це заявив представник Віктора Януковича у ЦВК Нестор Шуфрич на прес-конференції у штабі кандидата.

Водночас, Шуфрич не впевнений, що до 15 січня ЦВК оголосить ім`я нового президента.

Також Шуфрич повідомив, що в разі оголошення ЦВК президентом не Януковича, його штаб передбачає можливість оскарження такого рішення.

Шуфрич заявив, що під час проведення переголосування другого туру виборів президента України 26 грудня близько 5 млн. українців були позбавлені права голосувати.

За його словами, сьогодні вже загинули 10 чоловік, які хотіли проголосувати. При цьому він додав, що одна жінка також народила під час голосування на виборчій дільниці.

"Я кажу, що загинули невипадково. Вони не померли… Це трагедія. Це відбулося внаслідок того закону, який прийняли депутати, коли було заборонено інвалідам голосувати вдома", - сказав Шуфрич.

Також він повідомив, що Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Ніна Карпачова повідомила, що в Україні близько 14% не мають можливості пересуватися самостійно, і вони потребують голосування на дому.

За інформацією ЦВК, сказав Шуфрич, з цієї кількості інвалідів проголосувало лише 600 тис. Також Шуфрич повідомив, що представники Януковича звернулися до Верховного суду України про скасування постанови Конституційного суду, але ВСУ відмовив у цій скарзі.

"Цих трагедій можна було б запобігти, якби КС не прийняв таке рішення", - сказав Шуфрич.

Шуфрич заявив про залякування та побиття представників Януковича у Львівській області.

За його словами, представники кандидата на пост президента Віктора Ющенка погрожують побиттям представників Януковича.

Зокрема, він повідомив, що спостерігачі Януковича зафіксували такий факт погроз та побиття представників Януковича у виборчому окрузі №161 Львівської області.

За його словами, група представників Януковича, рухаючись на автомобілях, приїхала в одне з сіл Львівщини, де їх обступила група людей – прихильників Ющенка, які почали погрожувати та фізично розправлятися з ними.

Також Шуфрич повідомив, що штаб Януковича зафіксував ряд порушень у Миколаївській області, де по одному з округів не вистачало 2000 бюлетенів. Разом з тим штаб зафіксував такі порушення, як помилки в списках у Донецькій області.

За його словами, близько 1500 людей у Донецькій області звернулися сьогодні до суду з приводу невнесення їх прізвищ до списків виборців.

Крім того, штаб Януковича, за словами Шуфрича, зафіксував факти підкупу виборців, а також на західній Україні, коли люди приходили на дільниці голосувати з декількома паспортами.


УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування