Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЦВК не затягне результати до старого Нового року - політолог Карасьов

Понеділок, 27 грудня 2004, 00:13
На думку Директора інституту глобальних стратегій Вадима Карасьова, з Новим роком українців привітає старий президент, а із старим Новим роком президент новий.

Про це він заявив у неділю на прес-конференції в Києві.

Карасьов також висловив упевненість, що цього разу затягування оголошення результатів і проголошення нового президента не буде, і Центральна виборча комісія назве нового президента вже у вівторок, проте він не думає, що його інавгурація буде проведена до 31 грудня.

При цьому Карасьов підкреслив, що не варто забувати, що в регіонах багато російськомовних підтримали Ющенка, і це на його думку свідчить, що значна кількість регіональної еліти голосувала не стільки за Ющенка, скільки проти Януковича. "А це означає, що у Ющенка немає достатньо сил, щоб підтримувати свою перемогу, особливо в східних регіонах. Він повинен вести роботу з формування нових політичних союзів" - вважає Карасьов.

Карасьов упевнений, що Ющенко має висунути свій пакет політреформи. "Тому що помаранчева революція відбувалася не для того, щоб під стару систему просто прийшли нові люди. Ющенко повинен збудувати нову політсистему, відмінну від колишньої, основним ресурсом має стати політичний ресурс, а не адміністративний, потрібно формувати нову політструктуру під Ющенка" - зазначив Карасьов.

Карасьов також вважає, що на цих виборах вiдбулося формування "латентної [прихованої] двопартійності" і "40 відсотків Януковича" кажуть, що будуть дві міжпартійні коаліції.

"Це означає, що будуть нові політичні проекти. Примiром, "лiворосiя", мікс російськості і промислова лівизна, і Ющенко потрібно буде вибудовувати правоцентристську, скажімо, коаліцію, щоб витримати парламентські вибори. Москва так просто не залишить ситуації в Україні. Проблема сьогодні в нових політичних ресурсах, які повинен використовувати Ющенко, щоб закріпити результати помаранчевої революції" - сказав Директор інституту глобальних стратегій.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...