ОБСЄ сподобалися вибори, але є одне але

Понеділок, 27 грудня 2004, 02:37
Керівник місії спостерігачів від Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Герт Аренс дав високу оцінку роботі виборчих комісій усіх рівнів у ході переголосування другого туру виборів президента України.

Про це він заявив на зустрічі з керівником місії спостереження від СНД Володимиром Рушайлом, передає РБК.

Особливо Аренс відзначив виконання своїх функцій Центральною виборчою комісією. Водночас, він висловив занепокоєність рядом порушень норми, що стосується заборони агітації після 24 грудня.

У ході зустрічі співрозмовники визнали, що передвиборча агітація кандидатів на пост президента України при підготовці до повторного голосування 26 грудня мала більш збалансований характер.

Сторони також підкреслили важливість других теледебатів між Віктором Януковичем і Віктором Ющенком як ефективного засобу зміцнення демократії в країні і зняття емоційної напруги в українському суспільстві.

27 грудня о 17.00 (мск) у Києві Міжнародна місія спостереження за українськими виборами, до складу якої, окрім групи спостерігачів від Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини, входять також представники парламентських асамблей ОБСЄ, Ради Європи і НАТО, а також Європейського парламенту, оприлюднить свої попередні висновки щодо голосування 26 грудня.

У роботі місії беруть участь 55 довгострокових спостерігачів і близько 1,3 тис. короткострокових.

Цього ж дня свій попередній звіт оприлюднить і місія від СНД, 959 спостерігачів якої беруть участь у процесі моніторингу повторного голосування по всій Україні

Варто нагадати, що після 21 листопада спостерігачі СНД заявили про невеликі порушення, які не могли вплинути на хід виборів. З другого боку, представники ОБСЄ і ЄС одразу заявили про те, що голосування не відповідало демократичним принципам.

З посиланням на цю заяву майже всі західні країни погодилися з вимогами опозиції, зазначає РБК.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування