Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозицією Ющенку стануть Янукович, Тимошенко, Мороз і "Пора" - Чорновіл

Понеділок, 27 грудня 2004, 03:33
Разом з Віктором Януковичем в опозицію до Віктора Ющенка, якщо останнього буде обрано президентом, незабаром перейдуть Олександр Мороз, Юлія Тимошенко та громадянська кампанія "Пора".

Про це заявив керівник виборчого штабу Віктора Януковича Тарас Чорновіл на прес-конференції у ніч виборів, передає кореспондент "УП".

Маючи на увазі висловлення Ющенка щодо можливості перегляду політреформи, Чорновіл зауважив, що в такому разі переглядатимуться принципи, завдяки прийняттю яких Ющенко здобув перемогу, оскільки без підтримки Мороза Ющенко вибори не виграв би (як відомо, умовою підтримки Ющенка з боку Соцпартії було голосування "Нашої України" за політреформу).

"Навіть якщо ми програємо вибори, думаю, ми здобули моральну перемогу, і наступні тижні нам подарують багато нових союзників", - сказав Чорновіл.

За його словами, він "не здивується", якщо Януковичу доведеться опинитися в опозиції до Ющенка разом "із Олександром Морозом, із кампанією "Пора", яка дуже скоро буде змушена піти в опозицію до такої влади", а також із Юлією Тимошенко та іншими політиками.

"Я надіюсь, що це буде дуже добрий шлях до виборчої кампанії 2006 року", - додав Чорновіл. "В Україні не було досі ефективної влади і справжньої опозиції", - підкреслив він.

Висловивши побоювання, що після перемоги Ющенка в Україні ефективної влади й далі не буде, Чорновіл висловив переконання, що при цьому "буде дієва, нормальна опозиція".

Крім того, Чорновіл сказав, що команда Віктора Януковича має намір заперечити в судовому порядку результати переголосування другого туру виборів, передає РІА "Новости".

"Ми будемо заперечувати результати цих виборів, - заявив він, - оскільки вибори були непрозорими й нечесними".

Чорновіл заявив, що через порушення на виборах їхні результати будуть перекручені майже на 3 млн. голосів.

Він уточнив, що мова йде про 1,5 млн. тих, хто не зміг проголосувати через занадто пізнє ухвалення рішення Конституційним судом. Ще 1,5 млн. бюлетенів були вкинуті в урни за громадян, відсутніх в Україні, передає слова Чорновола "Інтерфакс-Україна".

Разом з тим, за словами керівника штабу Януковича, вони "не збираються скликати людей їхати в Київ і відстоювати свою правоту силовими методами".

За словами Чорновола, команда Януковича буде робити це "тільки методами політичними".

Чорновіл знову звинуватив прихильників Віктора Ющенка у фальсифікації підсумків голосування, обмовившись при цьому, що "остаточних результатів поки ще немає".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування