Якщо Ющенко виграє на 10%, Янукович з ним не судитиметься

Понеділок, 27 грудня 2004, 07:38
У разі перемоги при переголосуванні другого туру виборів Віктора Ющенка з розривом у голосах більше ніж в 10%, Янукович визнає це одним з перших і не судитиметься з переможцем.

Про це заявив народний депутат України, колишній представник кандидата на пост президента Віктора Януковича у ЦВК Степан Гавриш у коментарі телеканалу "Ера", передає УНІАН.

"Думаю, що 10% дистанції у результаті достатні для того, щоб не починати судові процедури. Вони не будуть підтримані ні судом, ні, власне, суспільством", - сказав Гавриш.

Він також зазначив: "Якщо відрив новообраного президента становитиме більше десяти відсотків, то, мені здається, що Янукович визнає це одним з перших".

На запитання, що б він порадив робити Януковичу у сьогоднішній ситуації, Гавриш відповів: "Намагатися підняти тих, кого втрачено і будувати сильну політичну команду для політичних змагань у 2006 році. Саме вони (парламентські вибори 2006 року) мають привести до нової потужної еволюції в цій країні і до початку зміни політичної еліти".

Разом з тим, він допускає розгляд КС подання про законність повторного голосування 26 грудня, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

В ефірі телеканала "Тоніс" у понеділок вночі він заявив, що закон зобов'язує ЦВК приймати рішення про остаточні результати виборів після завершення судових процедур, що, на думку Гавриша, включає й звернення до Конституційного суду, рішення якого має зворотну силу.

Також Гавриш пояснив, що переніс прийняття присяги судді в парламенті в п'ятницю у зв'язку з політичною ситуацією в країні.

"Я добровільно відмовився принести присягу в п'ятницю (23 грудня), виходячи з політичної ситуації перед голосуванням 26 грудня. Більше нічого коментувати не буду", - сказав він.

Гавриш заявив, що не причетний до фальсифікацій під час виборів, а на 1-му й 2-му турі він тільки представляв у Центвиборчкомі інтереси Януковича.

Як повідомлялося, президент Леонід Кучма призначив Гавриша суддею КС по відведеній главі держави квоті. Однак Гавриш поки присягу не склав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування