Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні фальсифікатори були у Щербаня й у вотчині Януковича

Понеділок, 27 грудня 2004, 10:12
Комітет виборців України заявляє про порівняно незначну кількість порушень, зафіксованих організацією під час виборів 26 грудня.

Про це повідомив керівник КВУ Ігор Попов на прес-конференції в понеділок у Києві.

За його словами, порушення, зафіксовані під час голосування й підрахунку голосів, можна характеризувати як "технічн і фонові", і не здатні істотно вплинути на результати виборів.

Попов також відзначив, що різниця між кількістю голосів, які одержали кандидати, є істотною. Тому КВУ не бачить підстав для скасування загальних результатів виборів у судовому порядку.

Головними порушеннями під час голосування, за словами Попова, були неточності в списках виборців, спроби сфальсифікувати заяви про голосування за місцем проживання виборців, недопуск журналістів і спостерігачів на виборчі дільниці.

Він підкреслив, що під час голосування й підрахунку голосів не були зафіксовані масові й системні порушення.

На думку Попова, у результаті голосування "Україна одержала реальні результати волевиявлення народу".

Він повідомив, що найбільш проблемними в плані порушень виборчого законодавства були Сумська, Донецька, Луганська області й Крим.

Попов зазначив, що під час підготовки й проведення повторного голосування 26 грудня були мінімізовані головні механізми масових порушень, які були зафіксовані під час голосування 31 жовтня й 21 листопада.

Зокрема, фактично був відсутній адміністративний тиск на виборців, масові маніпуляції в ЗМІ, зловживання з відкріпними посвідченнями, фальсифікація голосування вдома.

При цьому Попов також вказав на незначну кількість тих виборців, які не змогли проголосувати через внесення змін у виборче законодавство.

Він не виключив можливість оскарження результатів виборів у судовому порядку.

Разом з тим, сказав Попов, якщо різниця між кількістю голосів, набраних кандидатами на виборах, буде більшою за 5%, то шанси на реальне оскарження результатів виборів незначні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...