Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СНД не визнає перемогу Ющенка? Через помаранчеві скатертини

Понеділок, 27 грудня 2004, 11:34
Голова Виконкому - виконавчий секретар СНД Володимир Рушайло, який очолював місії спостерігачів Співдружності на минулих 26 грудня в Україні і в Узбекистані виборах, висловив сумнів у легітимності "останнього туру" президентських виборів в Україні.

Про це він заявив у понеділок на прес-конференції в Ташкенті, відповідаючи на запитання одного із західних кореспондентів про те, чи завжди вибори в країнах СНД визнаються місією спостерігачів Співдружності легітимними.

"З 18 виборів у країнах Співдружності, на яких з 2002 року працювали спостерігачі від СНД, ми вперше висловлюємо сумнів у демократичності й легітимності проведених виборів - це останній тур президентських виборів в Україні", - сказав Рушайло.

На уточнююче питання того ж кореспондента щодо легітимності першого туру цих виборів глава місії СНД відповів: "Так, перший тур був легітимним".

Рушайло повідомив, що офіційно попередні підсумки роботи спостерігачів від СНД за підготовкою й проведенням президентських виборів в Україні будуть оголошені в понеділок у Києві представниками керівництва місії.

"Там докладно викладені всі причини наших невтішних висновків", - відзначив Рушайло.

На прохання журналістів він визнав можливим вказати на один з найбільш недемократичних, на думку спостерігачів від СНД, моментів минулого "переголосування".

Це поправки, внесені 8 грудня в Закон про вибори президента України, що припиняють своє існування на наступний же день після вступу на посаду нового президента.

Рушайло висловив сумнів у тому, що західним правознавцям вдасться знайти прецедент подібних поправок у виборчий закон "одноразового користування" у якийсь справді демократичній країні, повідомляє РІА "Новини"

***

У той же час, спостерігач, віце-спікер російської Держдуми Любов Сліска також бачила "волаючі порушення, про що вчасно сигналізувала в ефірах російських державних каналів".

Серед порушень, за її словами, "особливою нахабністю" відрізняються: невелика наклейка з написом "Так!" на дзеркалі у фойє виборчої дільниці й святкова скатертина приблизно жовтогарячого відтінку на столі спостерігачів.

Сліска прямо в ефірі "відривала наклейку й вихоплювала з-під графинів скатертину"? розповідає, Газета.Ру

"Особливим цинізмом" також за її словами, відрізнялося інше порушення. Сліській український ЦВК видав посвідчення спостерігача з порядковим номером за шість тисяч. А на посвідченні був написано: "Наклад 5 тисяч".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування