Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На виборах побачили "біологічний страх". Лукашенко хоче дружити з Ющенком

Понеділок, 27 грудня 2004, 12:20
Член комітету Держдуми Росії у справах СНД Костянтин Затулін (фракція "Єдина Росія") вважає, що перемога Ющенка означає поразку російської політики щодо України.

"Це, безумовно, поразка нашої політики щодо України, і з цієї поразки треба зробити серйозні висновки", - сказав Затулін у понеділок.

Разом з тим, він відзначив, що перед Ющенком зараз стоїть дуже серйозна проблема - "як не допустити розколу країни на західну й східну Україну".

Затулін також вважає, що багато залежатиме в цьому плані від подальших дій Віктора Януковича.

"Дуже важливо зрозуміти, чи буде він заперечувати результати другого туру голосування, або визнає свою поразку і формуватиме свою опозицію", - зазначив депутат.

В свою чергу, лідер партії "Наш вибір" Ірина Хакамада вважає, що результати виборів в Україні у перспективі матимуть великий позитивний вплив на стан російського суспільства:

"Росіяни на прикладі Грузії й України побачили, як без крові, без агресії громадянське суспільство може здобути перемогу над прогнилою владою".

Хакамада сказала, що Україна сьогодні є "найдемократичнішою державою на пострадянському слов'янському просторі".

"Це не стільки перемога Ющенка, скільки перемога вільних людей, що б там не казали злостивці про західні гроші - мільйони людей грішми не купиш".

На думку Хакамади, пост прем'єра "має зайняти людина, яка б консолідувала, а не збільшувала розкол у суспільстві й при цьому забезпечувала послідовне демократичне входження України в міжнародне співтовариство".

***

Тим часом, міжнародні спостерігачі від Інституту країн Східної Європи й СНД визнали голосування 26 грудня легітимним.

Таку заяву від імені місії зробив її прес-секретар Еміль Шлеймович.

"Немає такого числа порушень, які могли б сказати, що вибори нелегітимні. Ваша країна зробила вибір, наша місія рекомендує його визнати", - сказав він.

У свою чергу, заступник голови місії Лев Вершинін висловив жаль, що "у великій східно-європейській країні створено прецедент, в рамках якого знайшли собі місце елементи злісного тиску на органи влади, що часом переходять у щось схоже до елементів шантажу, які приводять до того, що органи влади, всіх трьох її гілок, перестають діяти адекватно своєму покликанню, і починають діяти, керовані як одномоментними інтересами однієї з політичних груп, так і міркуваннями власного біологічного страху".

Тим часом, про шанобливе ставлення Білорусії до вибору українського народу заявив представник МЗС країни Руслан Єсін.

"Україна є ключовим економічним і політичним партнером Білорусії. Ми маємо намір і надалі розвивати відносини з Україною в дусі дружби, взаєморозуміння й взаємної підтримки", - зазначив Єсін.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Горбачов сподівається, що шалені ющенківці помудрішають

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...