Мороз може піти в опозицію до Ющенка?

Понеділок, 27 грудня 2004, 12:44
Соцпартія України має намір самостійно брати участь у виборах до Верховної Ради у 2006 році, заявив лідер партії Олександр Мороз.

"Швидше за все, на вибори-2006 ми будемо йти самостійно", - сказав він на прес-конференції в понеділок у Києві.

"Це буде корисно і для громадян, і для політичної партії", - підкреслив він.

Мороз відзначив, що партія має намір налагоджувати співробітництво з різними політичними силами, у першу чергу тими, які представляють промислову еліту, малий і середній бізнес, а також інтелігенцію.

Відповідаючи на запитання журналістів про співробітництво з політичними силами, які представляють Віктора Ющенка в парламенті, Мороз відзначив, що таке співробітництво буде визначатися "діяльністю нової влади, організованою Ющенком, і її внутрішньою й зовнішньою політикою".

"Від цього залежить, чи будемо ми підтримувати Ющенка або перебувати до нього в опозиції", - сказав він.

"Ми підтримали Ющенка тому, що при ньому можуть бути прийняті принципи демократичного життя", - відзначив Мороз.

На парламентських виборах СПУ посіла 5-е місце серед 33 партій і блоків. У числі 6 лідерів парламентської кампанії соціалісти пройшли в парламент, переборовши 4%-й бар'єр, що дало можливість створити власну фракцію.

У нинішньому парламенті фракція СПУ нараховує 20 депутатів з 450.

Мороз також розкритикував заяву співголови коаліції "Сила народу" Юліъ Тимошенко про намір змінити конституційну реформу, прийняту парламентом.

"Вважаю цю заяву Тимошенко непродуманою або занадто продуманою", - сказав Мороз на прес-конференції в понеділок у Києві.

Він підкреслив, що аргументи Тимошенко не мають жодних підстав. За словами Мороза, домовленість про голосування змін у Конституцію затверджена в документі, підписаному ним і кандидатом у президенти Віктором Ющенком, а також рішенням Верховної Ради.

Як повідомлялося, у неділю Тимошенко заявила, що 61 народний депутат готовий підписати подання в Конституційний суд на предмет неконституційності закону про внесення змін до Основного закону.

За її словами, подання буде направлено "після того, як Віктор Ющенко прийме присягу на посаді президента".

На думку Тимошенко, Конституційний суд більше не є політичним органом, тому є всі підстави для того, щоб зміни в Конституцію були скасовані.

Вона пообіцяла, що після відповідного рішення КС парламент проведе нову політичну реформу, але таку, "яка не буде перешкоджати ходу реформ в Україні й зупинить той хаос, які несуть нинішні зміни".

8 грудня парламент України прийняв "у пакеті" три документи, які дозволяють сформований у країні політична криза - закон про внесення змін у Конституцію, закон про особливості застосування закону про вибори президента при голосуванні 26 грудня й законопроект про вдосконалення місцевого самоврядування.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування