Кваснєвський розповів Ющенку про своє напруження

Понеділок, 27 грудня 2004, 13:27
Президент Польщі Александр Кваснєвський привітав Віктора Ющенка з підтримкою і народною довірою, яку йому висловив український народ.

Про це йшлося в телефонній розмові між Ющенком та Кваснєвським, яка відбулася в понеділок, передає персональний сайт Ющенка.

За словами Кваснєвського, "вся Європа напружено стежила за українськими виборами і сьогодні відчуває велику радість від того, що демократичні процеси в Україні перемогли".

"Ваш народ свідомо прагнув демократії і здобув її", - сказав Кваснєвський, висловивши сподівання, що невдовзі Україна долучиться до найкращих європейських цінностей.

"Польща в цьому дуже зацікавлена", - наголосив він.

В той же час, колишній президент Польщі Лех Валенса вважає, що перемога лідера Ющенка на виборах президента України наблизила державу до Європи, передає УНІАН з посиланням на польську агенцію "РАР".

"Україна по дорозі до свободи та демократії просунулася трохи в напрямку Європи", - сказав він, коментуючи результати голосування повторного другого туру виборів 26 грудня.

"Радію, що ми цього домагалися. Я персонально боровся не за персоналії, а за демократію, правду та чесність в Україні", - відзначив Валенса. (25 листопада, під час "помаранчевої" революції Валенса перебував в Україні і заявляв про підтримку опозиції).

На його думку, тепер в державі почнуться перетворення. "Буде те, що у нас, навіть гірше, бо Україна є державою, яка більше залежна від Росії", - сказав Валенса.

Він також висловив думку, що результати виборів вигідні для Польщі.

"Тепер світ є більше знормалізований. Він виглядає, як конструктор "Лего" із вартостей демократії, плюралізму, ринкової економіки. Якщо хтось по сусідству має інші виміри, це ускладнює співпрацю. Власне тому треба тішитися, коли все більше країн мають ті самі виміри, бо тоді можна краще організувати взаємну співпрацю", - резюмував Валенса.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...