Жириновський вчить Януковича не визнавати вибори

Понеділок, 27 грудня 2004, 13:52
Віце-спікер Держдуми від фракції ЛДПР Володимир Жириновський радить Віктору Януковичу не визнавати результати голосування, яке відбулося 26 грудня.

"Якби Янукович жорстко встав у позицію невизнання результатів виборів, це було б правильно", - заявив Жириновський журналістам у понеділок.

Він думає, що у випадку підтвердження серйозності виявлених у ході голосування порушень відповідні судові інстанції могли б визнати вибори такими, що не відбулися, і тоді нові президентські вибори в Україні могли б бути оголошені, наприклад, влітку 2005 року.

Втім, думає Жириновський, "у Януковича вже й так є серйозні шанси стати значимою політичною фігурою в Україні, оскільки через півтора роки відбудуться вибори в парламент, і з урахуванням останніх політичних реформ Янукович міг би стати прем'єр-міністром за умови, звичайно, якщо його прихильники переможуть".

За прогнозом Жириновського, "Ющенко за півтори року нічого зробити не зможе, і, таким чином, в опозиції в особі Януковича можуть бути серйозні шанси на перемогу в новій Верховній Раді".

Оцінюючи результати "третього туру", Жириновський заявив, що "це не перемога Ющенка, це перемога чиновників із Брюсселя" - "це штучна перемога - 5% дав Вашингтон, 5% дав Брюссель, і допомагав Кучма".

Лідер ЛДПР вважає, що здобута чисто "технічна перевага" у голосах виборців, яка утворилася тільки за рахунок того, що мільйони прихильників Януковича не змогли прийти й проголосувати", тому що правила проведення третього туру значно відрізнялися від правил організації виборів у першому й другому турі.

"Із всіх точок зору, у тому числі правової й моральної, до цих виборів я ставлюся негативно", - заявив Жириновський.

На його думку, в умовах, коли Україну очолить Ющенко, потрібно по-новому будувати відносини між Росією і її сусідом.

"Головне - припинити допомагати. Потрібно проводити "тверду суху лінію" щодо Києва ", - підкреслив лідер ЛДПР.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News