Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович програв, тому що Росія вклала в нього мало мільйонів

Понеділок, 27 грудня 2004, 20:49
Російський політтехнолог Сергій Марков, який активно допомагав Віктору Януковичу у виборчій кампанії, не вважає програш свого кандидата недопрацюванням політтехнологів.

Про це він заявив в інтерв'ю "Газеті.Ru" у понеділок.

"Я вважаю, що російські політтехнологи працювали у вкрай обмежених можливостях. Вони працювали з Януковичем тільки три місяці, у той час як з Ющенком американці й поляки працювали протягом декількох років", - сказав Марков.

На думку Маркова, перемога Ющенко є "поразкою російського правлячого класу, що виявився нездатним реалізовувати такі великі стратегічні завдання".

"І головна, звичайно, причина, це сировинна олігархія, що душить Росію", - додав він.

Марков вважає, що "і бюрократія, і російська олігархія не готові були працювати з українським суспільством, оскільки зневажали його й думали, що можуть нав'язати кого завгодно", а тому не було "програм по роботі із суспільством".

Другою й головною причиною програшу Марков назвав брак ресурсів. За його словами, "обсяг фінансових ресурсів, що був кинутий на досягнення цілей кожної зі сторін, розрізнявся навіть не в десятки, а в сотні разів".

"Росія виділила в сотні разів менше ресурсів. Мені важко відстежити прохід цих грошей, але, коротше кажучи, це йшли просто крихти. Крихти з панського столу", - додав Марков.

"З боку Росії - мільйони доларів, з боку США і Євросоюзу - сотні мільйонів доларів", - означив різницю вкладених сум політтехнолог.

Разом з тим, саме "зараз, після провалу, Москва повинна зробити висновок, що необхідне розгортання величезного числа програм із взаємодії російського й українського громадянського суспільства, експертного співтовариства й російських і українських молодіжних організацій".

Марков висловив готовність привітати Ющенка з перемогою. "Господи, так у нас із Ющенком прекрасні стосунки!" - вигукнув він.

Політтехнолог вважає, що лідер опозиції "слабкий політик, і він це розуміє". Разом з тим, Марков підкреслив, що є претензії до команди Ющенка, в оточенні якого "існує кілька угруповань, які будуть зараз вести боротьбу за владу".

"Три з них виділяються найбільше яскраво. Це олігархи, українські націоналісти-русофоби й люди з демократично орієнтованою європейською ідентичністю. Хто переможе, сказати поки що неможливо. Найгіршим варіантом було б, якщо під крилом Ющенка сформується альянс українських націоналістів-русофобів й олігархів", - резюмував Марков, нагадавши, що "такою була соціальна база Муссоліні".

Також у російського політтехнолога немає відповіді на питання, "чи буде Ющенко насправді управляти країною, чи це робитимуть люди, які стоять за ним".

"Сам він повинен стати демократом, зробити державною російську мову, тому що 45% мешканців України її використовують як основну. Він повинен зробити так, щоб на Україні православна церква, пов'язана з Московським патріархатом, вільно діяла й не придушувалася державною владою. Нарешті, він зараз повинен забезпечити вільне пересування товарів, послуг і людей через український кордон". - перелічив Марков очікувані від Ющенка дії.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
22:02
відео, оновленоНетверезий голова райдержадміністрації Броварів збив чотирьох людей
Усі новини...