Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович повісив всі свої біди на США

Вівторок, 28 грудня 2004, 10:04
Кандидат у президенти України, прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив, що США тисли на хід президентських виборів в Україні.

"Американський вплив на українських виборах був системним і спланованим", - заявив Янукович в інтерв'ю газеті "Известия", опублікованому у вівторок.

При цьому він заявив, що спроби Росії вплинути на вибори були "епізодичними". "Що ж стосується російської участі, то вона, можна сказати, була спонтанна, без будь-якої підготовки. Спроби Росії вплинути на результат наших виборів були епізодичними", - сказав Янукович.

"Американський же тиск ішов цілеспрямовано - на підтримку одного кандидата, в ім'я досягнення його цілей. І я вважаю це втручанням в українські внутрішні справи", - підкреслив він.

"У цілому ж можу сказати: ми були проти як американського, так і російського втручання. Ми вважаємо, що український народ сам повинен вирішувати, хто стане президентом", - сказав Янукович.

Він заявив, що не стане співробітничати зі своїм опонентом Віктором Ющенком, який, за попередніми даними ЦВК України, набрав більшість голосів на переголосуванні другого туру президентських виборів.

"Ми ніколи не визнаємо Ющенка, його команду й ті принципи, за якими вони працюють. Ми не станемо з ними співпрацювати ні за яких умов", - підкреслив Янукович.

"Ми, насамперед, не можемо пробачити Ющенку приниження наших виборців, порушення прав людини й смерті людей похилого віку на виборчих дільницях. Вони на совісті прихильників Ющенка, що не дозволили цим людям голосувати вдома. Ветерани вмерли тому, що їх змусили хворими прийти на виборчі дільниці. Ми всі поїдемо на похорони", - сказав він.

Кажучи про свої плани після президентських виборів, Янукович заявив, що він має намір "піти в жорстоку опозицію" й одержати більшість у парламенті. "Ми підемо у жорстку опозицію. Ми одержимо більшість у парламенті й у такий спосіб будемо давити на Ющенка. Наша опозиція з'явиться не тільки в парламенті. Про це рано говорити, але ми готові до різних варіантів", - заявив він.

"Мета нашої твердої опозиції - парламентські вибори 2006 року. Нам треба взяти у Верховній Раді більшість і створити свій коаліційний уряд", - сказав Янукович.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Цієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: