Литвин радить Ющенку вгамувати апетити команди

Вівторок, 28 грудня 2004, 10:30
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що Віктору Ющенку треба буде "вгамувати апетити команди" і шукати домовленості із регіональними лідерами.

Про це він сказав під час зустрічі із міжнародними спостерігачами із США, колишніми членами Європейського Парламенту та представниками фундації "Україна – США".

Литвин зазначив, що на сьогодні з`явилися "нові лінії поділу в Україні", була тенденція "втечі регіонів від центру". Однак, за його словами, оцінка Верховної Ради з цього приводу зупинила процеси, які вели до розриву між центром та регіонами.

При цьому Литвин зауважив, що головне завдання новообраного президента України – це проведення "надзвичайно зваженої кадрової політики".

Він вважає, що Ющенку треба буде "вгамувати апетити команди", тобто частково відмовитися від призначення своїх людей на посади губернаторів в ряді регіонів, а шукати домовленості із регіональними лідерами.

За його словами, "треба буде послідовно, виважено вести регіональну політику, навчитися домовлятися з регіональними елітами".

Литвин наголосив, що в ряді регіонів місцева еліта є самодостатньою і має потужні ресурси, а також вихід на ЗМІ. За його словами, перемогти на президентських виборах - "це дуже важливо", але не менш важливим є "утвердитися і утвердити Україну".

Литвин підкреслив, що в суспільстві є великі очікування щодо новообраного президента України. Він вважає, що Ющенку необхідно буде працювати "над зміцненням і приростом того кредиту довіри, який йому було висловлено", а Віктору Януковичу необхідно буде думати, як зберегти й надалі своїх прихильників.

Литвин підкреслив, що новообраному президенту необхідно буде проводити ефективну регіональну політику, щоб подолати "штучний поділ між громадянами України".

Литвин вважає, що в Україні відбулася революція і великим позитивом є те, що вона не переросла в громадянський конфлікт і силове зіткнення.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування