Британія чекає на новий уряд, ЄС хоче здійснювати план дій

Вівторок, 28 грудня 2004, 10:32
Комісар Єврокомісії з питань зовнішніх відносин та європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер планує найближчим часом відвідати Україну для того, щоб підготувати підґрунтя для запровадження плану дій Україна-ЄС.

Про це йдеться у заяві Ферреро-Вальднер, передає УНІАН.

"Я очікую на проведення найближчим часом засідання ради з питань співпраці Україна-ЄС для започаткування роботи над реалізацією плану дій", - наголошується у документі.

Комісар відзначила, що проведення вільних та чесних виборів відкрило двері для посилення співпраці між Європейським Союзом та Україною через ухвалення та запровадження в дію плану дій, представленого Єврокомісією 9 грудня.

Ферреро-Вальднер нагадала, що план дій Україна-ЄС включає в себе заходи щодо пожвавлення політичного діалогу, в сфері юстиції та внутрішніх справ, економічних та торгових стосунків, контактів між людьми, прикордонного співробітництва та спільної відповідальності за попередження і розв`язання конфліктів.

"Комісія забезпечить повну підтримку в тісній співпраці з країнами-членами ЄС", - зазначається у заяві комісара.

Ферреро-Вальднер також підкреслила, що ЄС залишається найбільшим донором України з 1991 року, надавши понад 1 млрд. євро для підтримки трансформації України до демократії та ринкової економіки.

"Крім того, Україна відтепер отримає можливість брати кредити у Європейському інвестиційному банку", - додала комісар ЄС.

В той же час, Велика Британія з оптимізмом дивиться на майбутній розвиток відносин з новим керівництвом України, заявив увечері в понеділок глава британського МЗС Джек Стро, коментуючи перемогу Віктора Ющенка на виборах президента України.

"Об`єднане Королівство з нетерпінням чекає початку роботи з новим президентом і його адміністрацією і подальшого розвитку наших відносин, як на двосторонній основі, так і в рамках євроатлантичних інститутів", - сказав міністр.

"Народ України поводився гідно і продемонстрував високу явку, щоб віддати свої голоси за свого кандидата в президенти. Це є важливим кроком вперед на шляху до демократії в Україні і в усій Європі", - зазначив глава британського зовнішньополітичного відомства.

Стро також вітав те, що вибори пройшли мирно і без серйозних порушень. При цьому він послався на заяву спостерігачів ОБСЄ, делегацію яких на українських виборах очолював член Парламентської асамблеї цієї організації, голова комітету з оборони британського парламенту Брюс Джордж.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...