Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Інаугурацію Ющенка готують на старий Новий рік

Вівторок, 28 грудня 2004, 10:39
Голова Верховної Ради Володимир Литвин переконаний, що ще одного переголосування виборів президента України не буде.

Про це він сказав у вівторок під час зустрічі з міжнародними спостерігачами із США, колишніми членами Європейського парламенту та представниками фундації "Україна – США".

Він зазначив, що командою Віктора Януковича "буде реалізовано" право на оскарження результатів голосування 26 грудня, судячи із заяв, які звучать від членів його команди. "Це також вияв демократії", - підкреслив Литвин.

Водночас він сказав, що розрив у 8% між Віктором Ющенком та Януковичем свідчить, "що третього туру переголосування в Україні не буде".

Голова ВР підкреслив, що на сьогодні українське суспільство "вже знесилене виборами, і люди хочуть спокійно працювати".

Литвин зазначив, що Україна змогла продемонструвати 26 грудня, що може в надзвичайно стислі терміни провести переголосування і провести в Україні демократичні вибори. За словами голови ВР, він радий, "що це, нарешті, завершилось".

Литвин зазначив, що залишилося "відчуття спустошеності" від усього, що було сказано під час виборчого процесу, і висловив сподівання, що наступний рік принесе Україні "більше підстав для радості".

Він зазначив, що, виходячи з оцінок міжнародних спостерігачів, переголосування 26 грудня було проведено "цивілізовано і демократично".

Міжнародні спостерігачі під час зустрічі наголошували на високому професіоналізмі людей, які мали стосунок до організації виборів, і зазначали, що під час переголосування 26 грудня не було суттєвих порушень виборчого законодавства.

Литвин припустив, що приведення до присяги та інавгурацію новообраного президента України можна провести з 11 по 14 січня 2005 року, коли в парламенті буде пленарний тиждень.

За словами спікера, він дав доручення секретаріату парламенту разом з командою Віктора Ющенка розпочати підготовчу роботу в даному напрямку.

За даними Центральної виборчої комісії, на переголосуванні другого туру виборів президента України 26 грудня за Віктора Ющенка проголосувало 52,01% виборців, за Віктора Януковича – 44,18%. Не підтримали жодного з кандидатів 2,34% виборців.

Станом на ранок 28 грудня опрацьовано 99,90% протоколів.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування