Томенко хоче, щоб прем'єр-міністром був Ющенко

Вівторок, 28 грудня 2004, 12:31
Народний депутат Микола Томенко вважає, що наступний прем'єр-міністр має бути "технічним" управлінцем.

Про це він сказав на прес-конференції у вівторок.

"Я особисто хотів би, щоб при президентові Ющенку реальним прем'єром був Ющенко, а юридичним – позапартійний менеджер чи управлінець, який не прийшов на цю посаду готуватися до виборчої кампанії 2006 року", - сказав Томенко.

За його словами, він "спокійно поставився" до того, що після голосування 26 грудня до штабу Ющенка приїжджали політики, які ще донедавна були в протилежному політичному таборі.

"Треба дати шанс людям поздоровити Ющенка. Інша справа, що не треба давати їм шансу працювати в наступному уряді", - сказав він.

У зв'язку зі словами Сумського губернатора Володимира Щербаня про "перші демократичні вибори з часів незалежності" і демонстрованою ним лояльністю до Ющенка Томенко сказав, що той претендує на звання "кращий політичний зрадник року".

"Але це не означає, що на наступний день Щербань чи ще хтось буде в партійому списку", - додав Томенко, зазначивши, що на минулих виборах "партійний список був однією з найсерйозніших помилок Ющенка", від якої постраждав передусім лідер блоку "Наша Україна".

Томенко також не вважає, що президенту Ющенкові потрібно домовлятися з губернаторами. "Треба домовлятися з місцевим самоврядуванням. Це я сприймаю як регіональну еліту, тому що це люди, яких обирали", - сказав він.

На думку Томенка, в парламентській опозиції при президентові Ющенку будуть "КПУ, залишки СДПУ(о) і Регіонів".

За його прогнозами, "у фракції Регіонів залишаться народні депутати з Донецької області, у СДПУ(о) також зменшиться кількість людей".

Томенко вважає реалістичним варіант, коли Нестор Шуфрич поступиться своїм виборчим округом на Черкащині для Віктора Мевдедчука.

"Медведчук розуміє, що якщо він не повернеться в парламент, фракції не буде. Тому що Кравчук з кожною ніччю міняє свою позицію", - додав Томенко.

Томенко висловив переконання, що штабу Ющенка вдасться "знайти компроміс" з Київською міськадміністрацією, щоб Ющенко привітав на Майдані Незалежності людей з Новим роком.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування