Януковича вимагають ізолювати від суспільства. Невідомо хто

Вівторок, 28 грудня 2004, 15:20
"Пора" має намір провести у другій половині січня офіційну церемонію завершення громадянської кампанії "Пора" і оголосила про початок роботи над створенням Міжнародного центру підтримки демократії.

Про це йдеться в прес-релізі, поширеному кампанією в понеділок.

Разом з тим, на прес-конференції, яка відбулася того ж дня, представники ГК "Пора" не торкнулися цієї теми, аж поки їм не було поставлене відповідне запитання активістом з регіональної структури кампанії, який заявив, що йому досі нічого не було відомо про рішення щодо завершення кампанії.

У відповідь один з координаторів ГК "Пора" Андрій Юсов сказав, що "ніхто ніде не бачив заяви про створення" (Міжнародного центру), і "зараз іде формування лінії аргументації" прихильниками різних концепцій розвитку кампанії.

Інший координатор кампанії, Євген Золотарьов, уточнив, що кожен активіст буде сам для себе вирішувати про майбутнє кампанії, "але координаційний центр громадянської кампанії "Пора" припиняє своє існування".

Одразу після прес-конференції зазначених вище осіб перед присутніми зробила усну заяву група активістів "Пори", які назвалися представниками регіонів. Вони заявили, що "будь-які рішення (щодо майбутнього ГК "Пора") можуть бути прийняті тільки на загальній раді представників регіонів".

"Координаційний центр – це є купка людей, яку регіони не визнають", - підкреслив один з них.

Організатори прес-конференції, крім того, заявили про своє бачення першочергових завдянь новообраної влади. До таких, на їхню думку, зокрема, належать "проведення дострокових парламентських виборів восени 2005 року, схвалення закону про люстрацію та прийняття закону про уряд та закону про опозицію".

"Пора" також вимагає негайно притягнути до відповідалності "організаторів антидержавного заколоту, здійсненого шляхом фальсифікації виборів президента" , а саме - голову адміністрації президента Віктора Медведчука, колишнього голову ЦВК Сергія Ківалова, колишнього генпрокурора Геннадія Васильєва, міністра внутрішніх справ Миколу Білоконя та низку голів облдержадміністрацій.

На думку "Пори", обов’язковою умовою політичних перетворень в Україні має стати "ізоляція від суспільства, кандидата в президенти Віктора Януковича, який не визнаючи результатів виборів, розхитує громадянський мир у країні".

"Пора" також привітала новообраного президента і запропонувала зустріч, для обговорення питань трансформації суспільства.

"Українська правда"

Читайте також:

Переможний шлях до ПОРАзки

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування