Янукович піде в політичну тінь, тому що сперечатися смішно?

Вівторок, 28 грудня 2004, 17:02
Для політика перемога з перевагою у вісім відсотків голосів виборців -це перемога з великою перевагою й гарним запасом.

Про це в інтерв'ю агентству "Новини - Україна" заявив політолог Дмитро Видрін.

"Вісім відсотків, це невеликий відсоток у статистиці й дуже великий відсоток у політиці. Це близько двох мільйонів голосів виборців", - сказав Видрін.

Політолог також підкреслив, що в політиці "апеляція має сенс, коли розрив між кандидатами на посаду президента становить частку відсотка, або один- два відсотки. Але коли мова йде про вісім відсотків переваги, такі кроки недоречні й навіть смішні".

Видрін спрогнозував "природний хід" подальшого розвитку політичних подій у країні.

"Усе буде розвиватися природним шляхом - найближчим часом затвердження ЦВК результатів голосування й публікація в газетах. Я думаю, що десь одинадцятого числа відбудеться інаугурація Ющенка", - сказав він.

На думку Видріна, подальша політика Віктора Ющенка як президента буде ясна після перших указів і законів, ініційованих у парламенті.

"Будемо чекати перших указів Ющенка, насамперед його указів про призначення, а також перших законів, які він буде ініціювати в парламенті. Із цього стане ясно, яка буде його кадрова політика й політика взагалі", - відзначив політолог.

Що стосується політичної долі Віктора Януковича, то це може бути "відхід у політичну тінь".

"У Януковича діапазон невеликий. Він, імовірно здійснить спробу щось заперечити. Але оскільки заперечити нічого неможливо, то Янукович, цілком ймовірно, піде в політичну тінь", - сказав Дмитро Видрін.

Читайте також:

ЯНУКОВИЧ НЕ ВИЗНАЄ ПОРАЗКУ

ШТАБ ЯНУКОВИЧА ОСКАРЖУВАТИМЕ РЕЗУЛЬТАТИ ВИБОРІВ У СУДІ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування