Тимошенко мститися не буде, але реформу проведе

Вівторок, 28 грудня 2004, 17:20
Першим завданням після перемоги на президентських виборах Віктора Ющенка буде відтворення єдності країни.

Про це заявила у своєму коментарі, оприлюдненому австрійською газетою "Штандард", одна з лідерів опозиції Юлія Тимошенко.

"Наш рух вилився в тріумф не плебейського натовпу, а закоханих в життя сподвижників, протесту, а не мародерства і грабежу, ясних цілей, а не смутних передчуттів і уявлень", - підкреслила вона.

На її думку, "уже ніхто не сумнівається в тім, що за 12 років назалежності Україна дуже змінилася. Успіх руху опору на Україні показав владу тих ідей, які так намагалися затушувати складаючий повноваження президент Леонід Кучма і його свита. Це ідеї демократії, відповідальності за долю народу, які тепер ми взяли у свої руки".

"Звичайно, наш рух виник з опозиції. Опозиції корупції, опозиції відмови від нашої національної незалежності, опозиції пануванню влади сили", - підкреслила Тимошенко.

"Наше перше завдання полягає в тім, щоб провести правову і юридичну реформу, відмовившись від спроб помсти й кари", - заявила вона.

За її словами, нове керівництво, "буде правити, виходячи з національних інтересів, а не на користь груп фаворитів або кланів. Юридичне право буде поширюватися рівною мірою на наших прихильників і супротивників".

Тимошенко підкреслила, що на шляху нового керівництва існують величезні труднощі, повідомляє РІА "Новости".

"Перша з них полягає у відтворенні єдності нашої країни. На Україні є люди, які розмовляють українською і російською, є православні і католики. І ці відмінності маніпулювалися колишнім керівництвом країни цинічним чином. Всі українці, однак, відкидають саму думку про розкол нації", - сказала вона.

"Після того, як ми побудуємо фундамент істинної демократії, ніхто не зможе розколоти наш єдиний дім. За допомогою нашої істинної свободи ми зможемо обновити й зміцнити й нашу єдність", - додала Тимошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News