Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу не вдасться влаштувати автономний ПІСУАР?

Вівторок, 28 грудня 2004, 18:36
Центральна виборча комісія відмовила в реєстрації ініціативній групі по проведенню всеукраїнського референдуму, що була створена на зборах громадян 2 грудня в місті Кремінна Луганської області.

Таке рішення було ухвалено на засіданні ЦВК у вівторок після розгляду подання голови районної ради Кремінної з даного питання.

Як повідомив заступник голови ЦВК Марина Ставнійчук, на зборах громадян 2 грудня були підтримані пропозиція про створення ініціативної групи по проведенню всеукраїнського референдуму з ряду питань.

На референдум, зокрема, пропонувалося винести питання про недовіру Верховній Раді, про перетворення України з унітарної у федеративну державу, а також надання Луганської області статусу автономної області.

Крім того, на Всеукраїнський референдум також пропонувалося винести питання про затвердження результатів референдуму, що проводився на підставі указу президента України Леоніда Кучми від 15 січня 2004 року.

На даний референдум, зокрема, виносилися питання про повноваження президента, що стосується дострокового припинення повноважень Верховної Ради, про зменшення кількості народних депутатів з 450 до 300, про обмеження депутатської недоторканності й про формування двопалатного парламенту.

ЦВК відмовив у реєстрації даної ініціативної групи у зв'язку з тим, що при проведенні зборів були порушені вимоги закону про всеукраїнський і місцевий референдум.

Зокрема, на зборах у Кременній не обговорювалося питання про доцільність проведення подібного референдуму. Крім того, документи про реєстрацію ініціативної групи були оформлені з порушенням законодавчих норм, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як відомо, сепаратистські ініціативи були озвучені після початку помаранчевій революції в Луганській, Донецькій, Харківській й Одеській областях. На з'їзді в Сіверодонецьку 28 листопада була висловлена ініціатива проведення референдуму зі створення Південно-східної української республіки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...