Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хотів заборонити Ющенку носити жовтогарячі шарфики

Вівторок, 28 грудня 2004, 18:37
Центральна виборча комісія відмовилася задовольнити скаргу Віктора Януковича, який просив визнати неправомірними дії свого опонента Віктора Ющенка з приводу розміщення агітаційних матеріалів на його персональному інтернет-сайті 25 й 26 грудня.

Як повідомив на засіданні ЦВК у вівторок член комісії Андрій Магера, у своїй скарзі Янукович просив визнати неправомірними дії Ющенка і оголосити йому попередження у зв'язку з порушенням встановлених законом строків проведення передвиборної агітації.

Зокрема, у заяві вказувалося, що на персональному сайті Ющенка 25 й 26 грудня були розміщені матеріали передвиборчої агітації, у той час як строк ведення такої агітації завершився о 24.00 24 грудня.

ЦВК відмовив у задоволенні скарги, мотивуючи це тим, що в скарзі не зазначено, які саме матеріали, розміщені на сайті Ющенка, автор скарги вважає агітаційними.

У дні, коли агітація за законом була заборонена, на сайті Януковича взагалі була відсутня інформація.

ЦВК вказав на те, що Янукович розцінює інтернет-видання як засіб масової інформації, що суперечить нормам чинного законодавства.

Крім того, ЦВК не задовольнила скаргу Партії регіонів, яку очолює Янукович, на порушення строків ведення передвиборчої агітації Віктором Ющенком.

У скарзі вказувалося, що в ефірі "5 каналу" 26 грудня неодноразово демонструвався сюжет про голосування Ющенка на виборчій дільниці, де на ньому, а також на оточуючих його людях, були жовтогарячі шарфи, які Партія регіонів розцінює як елемент передвиборчої агітації.

У відмові ЦВК відзначається, що предмети одягу не можуть розглядатися як елементи передвиборчої агітації.

Інтерфакс-Украина

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...