Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ОГОЛОСИВ БЛОКАДУ ЯНУКОВИЧУ. І запросив усіх на інавгурацію і Новий рік

Вівторок, 28 грудня 2004, 19:52
Віктор Ющенко заявляє про початок блокади Кабінету міністрів в зв’язку з рішенням Віктора Януковича провести засідання уряду.

"Завтра незаконний уряд під керівництвом колишнього прем’єра Януковича о 10 годині починає своє засідання", - заявив Ющенко на мітингу на Майдані. "Ганьба!", - відповів мітинг

"Ніякого засідання незаконного уряду не буде – його не може бути за визначенням. Я просив би всіх і особливо членів наметового містечка завтра з самого ранку посилити блокаду Кабінету міністрів!", - сказав Ющенко.

Він підкреслив, що "Генпрокуратура повинна вжити дій до цього незаконного засідання уряду".

За словами Ющенка, "у політичній історії є мало прикладів, коли парламент відповідно до Конституції відправив уряд у відставку, а той каже: "я не хочу йти!" Як відомо, Янукович у вівторок оголосив про поверення з відпустки на роботи в Кабмін.

Ющенко пояснив, що вони блокуватимуть уряд, "щоб не було парадоксів, як платіжки в 700 мільйонів ганяються з одного місця в інше, як прихватизовується те, що не прихватизовано...".

Ющенко також запросив людей на Майдан на Новий рік та свою інавгурацію.

"Чи пам’ятаєте ви, як одного вечора ми домовилися, що новий 2005 рік зустрічатимемо не на дивані в квартирі, а на Майдані Незалежності? Наша команда запрошує вас 31 грудня об 11 годині – ми проведемо старий рік і зустрінемо Новий рік!".

"Ми просимо вас прибути на це невелике свято у сімейному колі", - сказав Ющенко.

"Також я запрошую на громадську інавгурацію, яка відбудеться на Майдані Незалежності – де стояли мільйони українців, які виборювали свободу для України".

За словами Ющенка, день цієї інавгурації "буде повідомлено окремо".

Під час мітингу Ющенко підізвав до себе сина Андрія, який стояв на сцені. "У мене є син (Тарас), якому 270 днів, і є син Андрій, якому 19 років. Ти маєш ту країну, якої не було в мене. І ми створили ту Україну, де не буде соромно нікому з нас", - звернувся Ющенко до нього.

Ющенко також сказав, що планувалося, що він оголосить про згортання наметового містечка на Хрещатику. "Організатори мітингу заготували провокацію: я маю повідомити, що наметове містечко закривається", - пожартував Ющенко.

"Я цього не можу сказати! Нехай каже Томенко, Зінченко, хто завгодно", - додав Ющенко і закликав "зааплодувати хлопцям і дівчатам, які борються у цьому містечку".

По завершенню мітингу, один з польових командирів, соціаліст Юрій Луценко закликав прихильників Ющенка у середу о 8:30 зібратися під Кабміном, щоб не пропустити туди "колишнього прем’єр-міністра".

Він також закликав керівників наметового містечка на Хрещатику зібратись через півгодини на нараду, щоб вирішити, які 20 наметів перенести під Кабмін.

За його словами, революціонери не повинні заважати киянам ходити по Хрещатику, але повинні не допустити колишнього прем’єра до Кабміну. В той же час Луценко пообіцяв пускати до Кабміну його рядових працівників.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:51
БоксУсик посідає третє місце в оновленому рейтингу найкращих боксерів за версією The Ring
16:35
ФОТОЖінка намагалася продати за мільйон свого 2-річного сина у Дніпрі
16:32
фотоАфриканський пил дістався Києва
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:14
фотоУ Запоріжжі депутати обрали нового виконуючого обовʼязки міського голови
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
Усі новини...