ЯНУКОВИЧ НЕ ЗБИРАЄТЬСЯ У ВІДСТАВКУ, а Кірпа не був його спонсором

Вівторок, 28 грудня 2004, 23:00
Віктор Янукович заявляє, що не збирається йти у відставку з посади прем'єр-міністра України.

"Я принципово заяву писати не буду", - заявив він на прес-конференції в середу в Києві

Янукович заявляє, що головним завданням його команди сьогодні є всіма законними методами відстояти в ЦВК й Верховному суді вибір народу України.

"Зараз коли кажуть, що я повинен піти зі своєї посади – хай продовжують своє беззаконня... Я принципово писати заяву не буду", - заявив він.

"Я знаю, чому вони так наполягають на тому, щоб я пішов: як тоді, так і зараз.. У них поджилки трясуться. І вони правильно думають. У майбутньому ми ще скажемо своє слово. У найближчому", - сказав Янукович.

На запитання, чи почуває він себе колишнім прем'єром, він відповів: "Я сьогодні маю статус кандидата в президенти України і, відповідно до закону, я пішов у відпустку. Поки процедуру не буде закінчено, я буду в цьому статусі."

На думку Януковича, в "правовому полі потрібно відміняти незаконне рішення Верховної" Ради (про відставку уряду).

"Потрібно дотримуватися процедури, повернутися до регламенту Верховної Ради, заслухати Кабінет міністрів, які є недоліки, які переваги", - вважає міністр.

"Тоді я все визнаю, якщо це буде публічно", - наголосив він.

"Тільки за таких умов Україна буде мати реальний авторитет у міжнародному співтоваристві. І я присвячу цьому все своє життя", - пообіцяв кандидат.

На початку прес-конференції Янукович зачитав свою заяву, в якій сказано, що "президентські вибори, які починалися в рамках Конституції і за законами України ідуть за сценарієм захоплення влади, спланованому в заокеанських центрах".

"За великим рахунком, захоплення влади й не було - її ніхто не збирався захищати - ні президент, ні Верховна Рада, ні правосуддя", - переконаний Янукович.

"Сьгодні, коли реваншисти всіх мастей і можновладці будь-якою ціною об'єдналися в одну команду, яка топче і Конституцію, і закони України, важко, а то й неможливо, реалізовувати політику, яку я робив для вам, з вами і в інтересах України".

Кандидат також підкреслив, що "завтра ситуація з вашою допомогою може змінитися".

Янукович подякував своїм прихильникам за підтримку, зокрема, за те, що вони допомогли йому стати публічним політиком, "передвиборчу платформу котрого підтримала половина країни".

"Ми повинні повернути Україну в конституційне правове поле", - заявив кандидат на прес-конференції в Києві в середу ввечері.

"Наше стратегічне завдання - об'єднати зусилля всіх, хто готовий працювати в ім'я демократії, соціальних цінностей, а не заради маніпуляцій, об'єднати тих, хто розуміє демократію як майбутнє українського народу", - сказав Янукович.

Звертаючись до своїх виборців, він сказав: "Я вас не підведу".

Він додав, що "майбутнє України - не за політичними екстремістами і їхніми союзниками, а за політиками, які на ділі несуть відповідальність за людей, країну, її історію й майбутнє".

"Я вірю, що такі високі, загальнолюдські цінності, як демократія, свобода, закон будуть в Україні торжествувати і я присвячу цьому все своє життя", - завершив заяву Янукович.

Янукович також заявив, що ніколи не вів бесід з покійним міністром транспорту й зв'язку Георгієм Кірпою про фінансування своєї виборчої кампанії.

"У мене не було жодної розмови з Міністерством транспорту й із загиблим паном Кіропою щодо фінансування моєї виборчої кампанії. Я ніколи не мав на цю тему розмов, а відповідно й дій", - заявив Янукович.

Як повідомлялося, одним з мотивів самогубства Кірпи 27 грудня опозиція назвала його можливу участь у виборчій кампанії Януковича.

На запитання про його майбутню програму дій в опозиції, Янукович сказав : "Прийде час, і я все скажу".

На запитання, чому його не було на засіданні уряду Янукович відповів: "Я не зобовязаний перед вами звітувати, чому я десь був і чому не був".

На запитання про те, чим зараз займається Тігіпко, він сказав : "мене це не цікавить".

Інтерфакс-Україна, Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування