Суд відновив прокурора, звільненого за революцію

Середа, 29 грудня 2004, 10:01
Рішенням Печерського районного суду Києва відновлено на посаді заступника генерального прокурора Миколу Голомшу.

Про це в середу повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.
"Голомша був незаконно звільнений колишнім генпрокурором Геннадієм Васильєвим", - відзначає прес-служба.

Відповідно до рішення суду, генпрокурор Піскун підписав наказ про відновлення Голомши на посаді заступника генпрокурора.

Як повідомлялося, Голомша був звільнений 30 листопада. Генпрокурор Васильєв заявив, що однією із причин звільнення Голомши стало те, що він не зміг дати правову оцінку подіям, що відбуваються в Україні.

Прес-служба Генпрокуратури повідомила, що Голомша в обов'язки якого входить організація досудового слідства з особливо важливих кримінальних справ, звільнений з посади "за прояв політичної заангажованості, неналежну організацію розслідування кримінальних справ".

Зокрема, йому в провину ставиться неналежне розслідування кримінальної справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе, яке Голомша безпосередньо очолював.

Разом з тим, Голомша заявив про те, що сам написав заяву про звільнення. За його словами, приводом для цього послужило, "у першу чергу загострення ситуації у зв'язку з виборами президента", те, що були "масові фальсифікації на виборчих дільницях, з боку ЦВК".

Печерський районний суд Києва 9 грудня цього року ухвалив рішення щодо відновлення на посаді генерального прокурора України Святослава Піскуна, який був звільнений в 2003 році (очолював Генпрокуратуру з 4 липня 2002 року до 29 жовтня 2003 року). У зв'язку із цим президент відновив його на посаді генпрокурора. Потім у Генпрокуратурі пішли кадрові перестановки.

Зокрема, 15 грудня Піскун, який був відновлений на посаді рішенням Печерського суду Києва на початку грудня, повернув Сергія Винокурова на посаду свого першого заступника.

Васильєв раніше подав заяву про відставку, президент задовольнив її 9 грудня.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування