Кучма не вітав Ющенка. Зінченко попередив, що Янукович – глухий казкар, а Тимошенко – сепаратистка?

Середа, 29 грудня 2004, 14:37
Президент Леонід Кучма поки ще не поздоровив Віктора Ющенка з перемогою на виборах президента.

"Я нічого не чув про таке поздоровлення. Думаю, його не було", - сказав керівник виборчої кампанії Ющенка Олександр Зінченко.

Зінченко спрогнозував, що інавгурація Ющенка відбудеться у першій половині січня, бо, думає він, тільки тоді завершаться ініційовані Януковичем судові розгляди.

На думку Зінченка, всі скарги Януковича ЦВК має відхилити "за недостатністю підстав для розгляду". За його словами, зміст скарг – "це казка".

"Я пригадую історію про чорного кота з помаранчевою стрічкою (як відомо, це є серед скарг Януковича)... Не важливо, якого рівня скарга – головне, скільки їх: щоб в порядку денному ЦВК було не 65 пунктів, а 800".

Зінченко переконаний, що на виборах частина голосів була сфальсифікована на користь Януковича – про це свідчать результати всіх екзит-полів, які показали перевагу Ющенка у понад 10%, в той час як офіційні дані ЦВК дають розрив 7,8%.

Зінченко також спрогнозував непросте політичне майбутнє для Януковича: "У Януковича буде дуже складна дорога повернення".

За словами Зінченка, Янукович не визнавав рішення Верховної Ради та Верховного суду щодо його відставки і невизнання його перемоги 21 листопада, а тепер він збирається апелювати до цих органів.

"Він просто не чує! Це політична глухота. Я вперше бачу такий феномен – людина бере активну участь у політиці і не знає законів", - сказав Зінченко.

Щодо переговорів з донецькими, Зінченко сказав, що такі повноваження Тимошенко від імені Ющенка не надавалися. Як відомо, у середу Тимошенко відвідає Донецьк.

"Нікому з лідерів коаліції "Сила народу" не надавалися повноваження для таких переговорів. Переговорний сепаратизм у нас не передбачається", - сказав Зінченко.

Ну думку Зінченка, якщо і будуть якісь переговори Тимошенко з кимось із "донецької групи", то це будуть розмови "однієї персони з іншою персоною".

"Якщо вони хочуть виходити на переговори – то нехай вони формують свою позицію, яка їх позиція щодо незаконно отриманих ліцензій, щодо капіталізації у "Криворіжсталі", - сказав Зінченко.

Водночас Зінченко сказав, що зараз команда Януковича "колеться, деморалізована, хоче знайти якусь результативну позицію".

Як відомо, сама Тимошенко заявила напередодні, що "перший портфель вже отримала – посла в Донецьку область, для того, щоб налагодити наші теплі і дуже дружні стосунки".

"Українська правда"

Читайте також:

Тимошенко вже отримала свій портфель і дала Кучмі інвалідність

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News