Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ОБІЦЯВ ТИМОШЕНКО ПІДТРИМКУ, АЛЕ НЕ ВНОСИТИ В ПРЕМ’ЄРИ. ВОНА МАЄ ПІТИ З ПАРТІЇ

Середа, 29 грудня 2004, 18:41
Віктор Ющенко обіцяв Юлії Тимошенко підтримку з боку "Нашої України" у разі внесення її кандидатури на посаду прем'єр-міністра.

На питання, чи правда, що перед виборами Ющенко уклав з Тимошенко протокол про її внесення на посаду прем'єр-міністра, він сказав:

"Є протокол, який передбачає, що я направлю свої зусилля на мобілізацію підтримки моєю фракцією кандидатури Юлії Володимирівни", - сказав Ющенко в інтерв'ю групі журналістів.

Однак Ющенко уточнив, що це не значить, що саме кандидатура Тимошенко буде внесена на затвердження парламентом в першу чергу.

"Я не думаю, що це значить так (що кандидатура буде внесена в першу чергу). Зараз є переговори. Є група, яка формує принципи разом з Юлією Володимирівною".

На уточнююче питання, чи значить це, що при голосуванні фракція Ющенка підтримає Тимошенко, але поки немає рішення про внесення саме її кандидатури, Ющенко сказав: "Так".

"Зараз мова іде не про персони, а про принципи. Тому що якщо прем'єр набирає 226 голосів, я завжди буду віддавати перевагу прем'єр-міністру, який набере 250-270 голосів", - додав Ющенко.

Він також уточнив, що віддасть перевагу не тому кандидату, "якого будуть підтримувати "Регіони України" (фракція Януковича) замість тих союзників, які можуть бути постійно з нами на всьому політичному парламентському марафоні".

Також Ющенко сказав, що новий прем'єр має відмовитися від бізнесу і лідерства в партії: "Ми говорили, що нам треба відділити лідерство в партії від прем'єр-міністра та відділити бізнес від прем'єр-міністра".

"Для цього я готовий ініціювати публічні документи, які б засвідчили, що кожен член уряду не буде займатися бізнесом і керівництвом партійними структурами", - сказав Ющенко.

"Це конфлікт, який може породити багато протиріч серед колег – коли в когось може виникнути підозра, що крісло прем'єра буде використано для партійної розбудови певної політичної сили", - додав він.

Як уточнили в прес-службі Ющенка, в інтерв'ю "5 каналу" Ющенко сказав, що крім Тимошенко, на посаду прем'єра претендують Порошенко, Кінах і Мороз.

"Українська правда"

Читайте також:

Влада Ющенка


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування