Ющенко кличе Литвина і віддає Тимошенко чверть посад

Середа, 29 грудня 2004, 19:56
Віктор Ющенко вважає, що в новому уряді не повинні працювати народні депутати.

"Люди, які працюватимуть в уряді, будуть не народними депутатами. Це повинні бути прагматики, які працювали в конкретній економіці, галузеві спеціалісти", - сказав Ющенков в інтерв’ю українським журналістам.

"В уряді повинні бути нові імена і обличчя", - додав Ющенко. "Даю слово, що в абсолютній більшості це повинні бути нові люди. Людина зі старого уряду буде рідкісним явищем".

"Один образ "людина з уряду Януковича" може скривдити віру, яка була в людей до мене і моєї сили", - сказав Ющенко. Він зазначив, що зі старої команди люди можуть бути "містками, буфером".

Як повідомив Ющенко, він прагне щоб нова більшість складалася з 250-270 депутатів.

Він сказав, що у середу відбулося друге засідання робочої групи, яка виробляє принципи формування нового уряду. До неї входять представники "Нашої України", БЮТ, СПУ і Партії промисловців і підприємців.

За словами Ющенка, крім цих сил, до нової більшості можуть увійти "позафракційни, центристи (група "Центр"), фракція Народної аграрної партії, можуть бути ще дві-три фракції".

"Цей парламент володіє непоганим демократичним стандартом", - сказав Ющенко і додав, що депутатів зіпсувала "політика маніпуляцій з Банкової".

***

Водночас в інтерв’ю "5 каналу" Ющенко розкрив принцип формування нової влади. Так, блок Юлії Тимошенко отримає одну чверть посад у міністерствах, комітетах, а також на місцях.

"Такий же принцип буде запропонований Соцпартії", - сказав Ющенко.

Серед претендентів на посаду прем'єр-міністра Ющенко назвав прізвища Порошенка, Тимошенко, Кінаха, Мороза і, "можливо ще три позиції, які будуть відповідати принципам консолідації в парламенті".

Разом з тим, у тому ж інтерв'ю Ющенко зазначив, що під час обговорення "висловлюється зараз велике побажання – щоб лідер уряду не був лідером партії".

На запитання, чи відчуває він сили, щоб поміняти всіх 27 губернаторів, Ющенко відповів: "Безумовно. Суспільство повинно побачити нові обличчя. Це фундаментальне правило, яке буде, безумовно, виконуватися".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
Усі новини...