Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко готова до того, що її блокуватимуть в Кабміні

Середа, 29 грудня 2004, 20:01
Юлія Тимошенко вважає, що у Конституції має бути розділ про парламентську опозицію.

Про це вона заявила в прямому ефірі на телеканалі "Україна" в Донецьку.

"Я за те, щоб навіть в Конституції зробити розділ "Парламентська опозиція", і дати право контролю за владою", - сказала Тимошенко.

Разом з тим, вона підтвердила, що визнає право громадян на акції прямої дії щодо влади.

Відповідаючи за питання, чи готова вона, перебувачи при владі, дати право опозиції на блокування доріг, споруд тощо, як це робиться нині, Тимошенко сказала, що "ніхто такого права забрати не може".

"У нас в Конституції чітко виписано, що люди мають право вийти на площі, коли вони захочуть", - сказала Тимошенко. За її словами, "якщо люди хочуть щось сказати владі - і не має значення, яке прізвище у цієї влади - це право треба їм залишити".

"Ми з вами пам'ятаємо, як тисячі шахтарів приходили в Київ, блокували адміністрацію і добивалися свого… Я думаю, що у вас на площі Леніна теж збиралися люди і говорили те, що хотіли говорити. І я вважаю, що це прекрасно", - сказала вона.

Тимошенко також пожартувала, що, враховуючи дев'ять років своєї роботи в опозиції, "готова відкрити школу молодого опозиціонера" і два рази в тиждень давати там уроки.

Разом з тим, за словами Тимошенко, вона "не прихильник крайньої ліберальної ідеї, коли держава не потрібна, і все пущене на самоплив". "Я за те, щоб держава була сильною і займалася розумною регуляторною політикою", - додала вона.

Тимошенко наголосила, що "приїхала, щоби спробувати налагодити теплі дружні стосунки після гидких, брудних технологій", які посіяли розбрат.

Але, за її словами, "це зробили не політики", а політтехнологи.

"Коли я навіть приходила до вас в студію, там стояли кілька десятків людей, які кричали образливі слова. Але пройшла через цей стрій, тому що ми повинні будувати Україну", - сказала Тимошенко.

Тимошенко зауважила, що вона не виключає можливості обговорення питання про федеральний устрій України, підкресливши, що "в жодному випадку це не робиться деклараціями окремих політичних лідерів".

"Я не знаю жодної людини, яка б уявила Україну без Львівської області чи без Донецької області", - сказала Тимошенко, і назвала неприпустимим розвал країни.

"Я за те,щоб провести референдум. І я думаю, що ми як мінімум 90% отримаємо голосів проти того, щоби ділити країну".

"Коли у нас прекрасна цілісна країна – що нам ділити?" – запитала Тимошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування