Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко знає, з ким відбулася розмова у Кірпи

Середа, 29 грудня 2004, 20:29
Віктор Ющенко вважає смерть Георгія Кірпи наслідком його роботи з владою Кучми-Януковича-Медведчука.

"Така доля кредиторів злочинного режиму", - сказав Ющенко в інтерв’ю українським журналістам.

"Я не роблю особистих підозр щодо колишнього міністра. Але хочу виділити окремим курсивом: режим Януковича-Кучми-Медведчука по відношенню до людей, які увійшли з ним у стосунки, будуть мати історію складних розлучень", - додав він.

На думку Ющенка, "багато скритого стає явним".

"Те, що творилося в сфері приватизації, ми станемо свідками багатьох сюрпризів. Державні фінанси кралися для корпоративних інтересів, і частина з них йшла на вибори".

"Фінанси держпідприємств, у тому числі "Укрзалізниці", урядом Януковича часто використовувалися як власний кошт", - додав Ющенко.

"Це могла бути одна з причин трагічної розв’язки", - сказав Ющенко. "Я знаю Кірпу як людину вольову, професійну, яку нелегко схилити до легковажних речей".

"Якщо це з ним зробила система, і він став її учасником – рано чи пізно відбулася б розмова з самим собою".

За словами Ющенка, смерть Кірпи нагадує його історію з Юрієм Ляхом, одним із соратників Суркіса і Медведчука, керівника "Українського кредитного банку".

"Це той чоловік, якого я років 15 тому брав на роботу в зовнішній відділ банку "Україна". Це було молоде хлоп’я, яке прийшло з бажанням працювати".

"Він не справився в контролі над собою, пішов на системні ігри, які, як версія, привели до трагічного кінця – це підтверджує заповідь, що влада і політика повинні бути чесними".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування