Тимошенко пустить Януковича в парламент, щоб він ходив не тільки із прапорцем

Середа, 29 грудня 2004, 21:02
Юлія Тимошенко обіцяє не проводити репресій і перерозподілу власності після вступу Віктора Ющенка на пост президента.

Про це вона сказала в середу, виступаючи в ефірі телеканалу "Україна".

Відповідаючи на запитання, на який пост в уряді Ющенка вона розраховує, Тимошенко сказала: "Я впевнена, що рано говорити про розподіл портфелів, є скарги Януковича, які ще повинні бути розглянуті у Верховному суді й ЦВК. І поки законний президент не прийме присягу, про портфелі мови не може бути".

"Кожна робота, що я одержу, я з нею впораюся. Люди, які працюють у шахтах, я впевнена, вони пам'ятають, як я працювала. Я вмію наводити порядок, і я не буду працювати репресивними методами", - відзначила вона.

Після цього Тимошенко ставили питання, що буде з південно-східними губернаторами, й чи дозволить вона опозиції проводити блокування.

Одна із глядачок заявила, що Тимошенко "глибоко помиляється, якщо вважає, що губернатори самі заявляли, губернатори виражали наші настрої, і якщо ви торкнетеся наших губернаторів, вам мало не здасться".

У той же час, Тимошенко пообіцяла, що не буде проводити репресії щодо опонентів.

"Опозиція не буде у в'язницях або як Гонгадзе з відрізаними головами, й журналістів не будуть убивати бітами в під'їздах", - сказала вона.

"Я впевнена, що Віктор Янукович знайде своє місце в парламенті, і опозиція буде мати широкі права, щоб не ходити із прапорами, як було при Кучмі, а мати реальні важелі впливати на владу", - відзначила вона.

У той же час, вона висловила надію, що "чиновники, які заробляли брудні гроші", ними повинні займатися "прокуратура, що не буде торгувати наркотиками" і суд, що "не буде працювати по телефонному дзвінку".

Щодо "брудних рук" у самої Тимошенко вона нагадала, що її кинули у в'язницю за програму "Чисті руки".

"Я присвятила 10 років, щоб банду зруйнувати, а вони 10 років робили з мене ворога народу. Повірте, якщо було за що, мене б давно не те, що посадили, а просто розіпнули", - сказала вона, додавши, що її невинність підтвердив і суд США, який розглядає справу Лазаренка.

Вона також пообіцяла "все своє подальше життя присвятити тому, щоб люди зрозуміли, що не всі політики займаються махінаціями".

Описуючи економічне становище Донбасу Тимошенко відзначила, що всі кращі підприємства "зібрані як вершки й дояться бандою, а інше вмирає".

На питання, чи буде переділ власності після приходу нової влади, Тимошенко сказала, що "ніяких репресій і переділів не буде".

Вона нагадала, що до 1996 року була "процвітаючим бізнесменом", але відтоді, як президент Кучма почав "зачищати" її бізнес, вона "не пішла до нього домовлятися, що було дуже просто зробити, а зайнялася політикою". "Мене бізнес більше не цікавить", - відзначила Тимошенко.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News