ЯНУКОВИЧУ ЗАЛИШИЛИ ОДИН ШАНС ОСКАРЖИТИ РЕЗУЛЬТАТИ ВИБОРІВ

Четвер, 30 грудня 2004, 09:45
Верховний суд України залишив без розгляду ще дві скарги кандидата в президенти Віктора Януковича на бездіяльність Центральної виборчої комісії.

Як повідомив керівник прес-служби Верховного суду Ліана Шляпошникова, суддя Верховного суду Валентина Барсукова, залишила без розгляду скаргу Януковича на бездіяльність ЦВК у зв'язку з тим, що скарга була подана з порушенням строків.

Зокрема, у своїй скарзі, що була подана у Верховний суд 28 грудня, Янукович оскаржив бездіяльність ЦВК, посилаючись на те, що, незважаючи на кількаразові звернення його вповноваженого представника в Центвиборчкомі Нестора Шуфрича про ознайомлення з уточненим протоколом засідання комісії від 16 грудня й постановою про друк виборчих бюлетенів, ЦВК не надала йому зазначених документів і не ознайомила з їхнім змістом.

В ухвалі Верховного суду вказується, що відповідно до частини 3 ст. 94 закону про вибори президента, скарга про порушення, які мали місце до дня голосування, може бути подана не пізніше завершення дня, що передує початку голосування.

Оскільки строк подачі заяви продовженню або поновленню не підлягає, скарга
Януковича залишена без розгляду.

Суддя Верховного суду Лілія Григор'єва повернула ще одну скаргу Януковича у зв'язку з неналежним оформленням.

Скарга була подана у Верховний суд 28 грудня, і в ній кандидат оскаржив бездіяльність ЦВК в особі її голови Ярослава Давидовича по незабезпеченню виборчих прав громадян під час повторного голосування на виборах президента 26 грудня.

В ухвалі Верховного суду відзначається, що зазначена скарга не може бути прийнята до розгляду, оскільки за змістом не відповідає вимогам ст. 95 закону про вибори президента.

Зокрема, скарга не містить чітко сформульованих вимог, не зазначено, у чому саме полягає бездіяльність ЦВК, і які права заявника були порушені.

Таким чином, скарга оформлена без дотримання вимог ст. 95 і повернута суб'єктові подачі.

Обидві ухвали не підлягають оскарженню.

Як повідомила Шляпошнікова, на сьогоднішній день у Верховному суді залишається на розгляді ще одна скарга кандидата в президенти Януковича.

Усього Янукович подав у Верховний суд чотири скарги. У середу була відхилена одна їх них. Таким чином, на сьогодні Верховний суд відхилив три із чотирьох скарг кандидата.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

У ЯНУКОВИЧА ЗАЛИШИЛИСЬ ТРИ ШАНСИ З ЧОТИРЬОХ ОСКАРЖИТИ РЕЗУЛЬТАТИ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування