Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскуна просять зайнятися фальшивими телеграмами прихильників Януковича

Четвер, 30 грудня 2004, 11:33
ЦВК має намір просити Генпрокуратуру розслідувати обставини фальсифікації телеграм, направлених до ЦВК з 26 по 28 грудня зі скаргами на неможливість проголосувати за межами виборчих дільниць громадянами, які мають на це право.

Про це на засіданні ЦВК у четвер сказав заступник голови ЦВК Микола Мельник.

"Підготовлено звернення до Генпрокуратури", - сказав Мельник.

З його слів, ЦВК установила факти організованого розсилання телеграм з однотипним текстом з різних населених пунктів України, з повідомленнями до ЦВК про неможливість проголосувати за межами виборчих дільниць громадянами, які мають на це право.

Зокрема, у телеграмах говорилося про неможливість забезпечити рішення Конституційного Суду відносно права голосування хворих та інвалідів за межами виборчих дільниць.

Зі слів Мельника, ЦВК установила факти, коли телеграми відправлялися від неіснуючих осіб, а також від імені осіб, які проживають за вказаними у телеграмі адресами, але без їхнього відома.

Заступник голови ЦВК Марина Ставнійчук сказала, що ЦВК перевірила 48 звернень жителів Києва на неможливість проголосувати поза виборчими дільницями громадянами, які мають на це право.

ЦВК не змогла зв'язатися з 13 заявниками.

ЦВК також установила, що 16 заявників з 35 взяли участь у голосуванні, а 6 заявників не направляли телеграм до ЦВК.

Зі слів Мельника, ЦВК також установила факти порушення порядку використання бланків урядових телеграм для повідомлень до ЦВК про неможливість проголосувати за межами виборчих дільниць громадянами, які мають на це право.

За його словами, до ЦВК надходили урядові телеграми, відправлені не посадовими особами органів влади, які мають на це право, а приватними особами.

Усього до ЦВК з 26 по 28 грудня надійшло 3700 телеграм з повідомленнями про неможливість проголосувати за межами виборчих дільниць громадянами, які мають на це право.

Значна частина цих телеграм була відправлена від неіснуючих осіб або від реальних осіб, але без їхньої згоди й відома.

Як повідомляло агентство, Верховний Суд відмовився розглядати скаргу кандидата в президента Віктора Януковича на бездіяльність Центральної виборчої комісії на засіданні ЦВК 16 грудня.

Також Верховний Суд відмовився розглядати скаргу Януковича на бездіяльність Центральної виборчої комісії в особі її голови Ярослава Давидовича.

Раніше Верховний Суд відмовився розглядати скаргу Януковича на постанову Центральної виборчої комісії №1360 про виконання рішення Конституційного Суду дозволити голосувати на виборах президента за межами виборчих дільниць всім не здатним пересуватися самостійно виборцям.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування