Колишній член ЦВК від Януковича пішов дорогою Піскуна

Четвер, 30 грудня 2004, 13:17
Колишній член Центральної виборчої комісії за квотою Регіонів України Валерій Бондик просить Печерський районний суд Києва відновити його повноваження члена ЦВК.

Про це повідомив сам Бондик, передає Український вибір.

Бондик сказав, що звільнення його Верховною Радою й президентом було незаконним.

"Незаконним було ухвалене рішення Верховною Радою, та й подання президента незаконне про припинення повноважень", - сказав він. Він також сказав, що його звільнення засноване на політичних мотивах.

На думку Бондика, мотиви його звільнення незаконні й не ґрунтуються на Кодексі законів про працю.

Він також сказав, що законодавство містить вичерпний перелік підстав для дострокового припинення повноважень члена ЦВК: у разі смерті, у разі зміни громадянства, у разі порушення присяги та в разі обвинувачувального вироку, але його звільнення не передбачене жодною з цих підстав.

"Мотиви звільнення незаконні, оскільки не засновані на жодному законі", - сказав він.

Бондик також сказав, що в його роботі у ЦВК не було жодних порушень. "Порушень у моїх діях не було, вони не встановлені судом, фальсифікацією я не займався, і не міг займатися", - сказав він.

Бондик також заявив у суді клопотання, в якому просив суд до завершення розгляду його скарги заборонити адміністрації президента виселяти його і його родину зі службового житла в санаторії в Пущі-Водиці, де він займає 44 кв. м площі.

Суд розглянув клопотання про заборону на виселення зі службового житла й відхилив його.

Як повідомлялося раніше, після другого туру, який Верховним судом було визнано сфальсифікованим, 27 листопада Рада висловила недовіру ЦВК й також визнала результати 2-го туру виборів президента сфальсифікованими й недійсними. Під час засідання Верховного суду Бондик представляв ЦВК.

8 грудня Рада замість Валерія Бондика, Володимира Данилевського, Миколи Рибачука й Сергія Ківалова обрала членами ЦВК Валерія Шелудька, Жанну Усенко-Чорну, Анатолія Писаренка й Миколу Мельника.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування