Шуфрич не вірить, що скарги писали за 150 гривень, і понесе 99 томів

П'ятниця, 31 грудня 2004, 10:50
Представник Віктора Януковича у ЦВК збирається подавати скаргу до Верховного суду щодо відмови ЦВК розглянути скаргу про невизнання виборів у 225 округах і одному закордонному окрузі.

Про це він сказав в ефірі 5-го каналу.

Шуфрич висловив здивування, що ЦВК так швидко розглянула "доволі серйозну скаргу". Він також висловив жаль, що їм за 8 годин засідання не вдалося додати ще 99 томів скарг, які ЦВК за браком часу не змогла опрацювати.

"Сподіваємось, що в Верховному суду приймуть нашу обґрунтовану скаргу зі всіма більш ніж 100 томами доказів і ми зустрінемось з представниками ЦВК ще раз і доводитимемо, що на наш погляд, неможливо встановити реальні результати", - сказав Шуфрич.

Він ще раз поскаржився на те, що в умовах революції не можна проводити вільні вибори, а також вказав, що навіть Ющенко і Порошенко визнали, що на революцію було витрачено 20-25 мільйонів гривень.

"Джерела до кінця невідомі, але вони подякували цим джерелам. І виникає багато питань з приводу цих аспектів", - зазначив Шуфрич.

"Була революція. Були кошти, які фінансували, революція підтримувала одного кандидата. Це все фінансувалося поза межами виборчого фонду. На жаль, ЦВК самоусунулася", - зауважив він.

За словами Шуфрича, організації і громадяни не мали права фінансувати Майдан в період виборчого процесу.

Шуфрич ще раз поскаржився на те, що майже 4 мільйони громадян не змогли проголосувати, сотням тисячам не вистачило бюлетенів, а на виборчих дільницях "гинули" люди.

При цьому він зазначив, що він відчуває 1/402 вини, за те, що так трапилося. (Як відомо, за пакет, який передбачав такі зміни до закону про вибори і зміни до Конституції, проголосували 402 депутати, серед яких і Шуфрич.)

В той же час в студію зателефонувала секретар виборчої дільниці 197 округу в Черкасах, яка розповіла, що на дільницях було по "400 спостерігачів від обох кандидатів".

"Так от спостерігачі Януковича з самого початку прийшли з переліком питань, за якими слід було написати скаргу. Оскільки порушень як таких не було, то ці спостерігачі підходили до нас і просили "найдіть нам хоч що-небудь написати, бо якщо ми не принесемо по два акти на одну особу, нам не виплатять по 150 гривень", - розповіла секретар.

В то й же час, Шуфрич зазначив, що "якби разом з нею говорив представник від Януковича, вага її слів була би вища".

Він визнав, що "проводилися інструктажі з обох боків, і навіть міжнародні спостерігачі вчили і давали зразки актів про порушення.

"Це нормальне явище. А про 150 гривень, якби це сказав представник хоча б незалежний, можна було б про це говорити", - зазначив він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:43
Сміх крізь сльози: Костюк в емоційному матчі здолала Ґофф у чвертьфіналі Штутгарта
23:31
"Роттердам+": ВАКС звільнив двох фігурантів від відповідальності через строки давності
23:23
Ворог вдарив ракетою по цивільній інфраструктурі в Сумах 
23:10
Білий дім очікує, що США "одразу ж" почнуть постачати зброю Україні після рішення Конгресу
22:45
Ракетна атака по Дніпру: рятувальники виявили тіло третього загиблого
22:32
тенісКалініна у двох партіях розібралася з 16-річною росіянкою і пройшла в півфінал турніру в Руані
22:16
Джонсон про пакет з допомогою Україні: Найкращий можливий варіант
21:57
оновленоУ частині областей оголошували повітряну тривогу. У Конотопі та Сумах чули вибухи
21:39
В порту на Одещині росіяни знищили агропродукцію, яка направлялась до Азії та Африки
21:36
Через російський обстріл передмістя Херсона загинула літня жінка
Усі новини...