Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стати прем’єром Тимошенко заважатиме радикальність – німецький політолог

П'ятниця, 31 грудня 2004, 12:28
Німецький політолог, спеціаліст з східноєвропейської політики Гергард Зімон вважає, що у разі подання кандидатури Юлії Тимошенко на посаду прем’єра, Верховна Рада може її не ухвалити через її реноме радикального політика.

Про це Зімон сказав в інтерв’ю радіо "Німецька хвиля"

"Затвердження Верховною Радою Тимошенко на посаді прем‘єра виглядає доволі проблематичним. У своїх міркуваннях я виходжу не з того, що вона не могла б виконувати функції. Просто в Україні після виборів зберігається напруга, протистояння регіонів", - зазначив Зімон.

"А Тимошенко послуговується реноме радикального політика, котрому було б доволі складно виконувати примирювальну функцію, особливо в тих областях, що віддали перевагу Януковичу", - сказав він.

"Як заступник прем‘єра в уряді Ющенка вона працювала дуже активно. І я можу оцінити її роботу лише позитивно. І тому, можливо, для України, її економічної політики Тимошенко на чолі уряду – це був би добрий вибір. Утім, політика не обмежується економікою, є ще налаштованість, почуття людей", - сказав Зімон.

"На чолі уряду повинен бути хтось з поміркованим іміджем. Він повинен бути у першу чергу не стільки фахівцем, скільки особистістю, здатною об‘єднати країну… Ющенко добре знає свою команду, й він зуміє вибрати потрібну людину", - сказав політолог.

"Новий уряд по-перше повинен віддзеркалювати перемогу Ющенка. Тому більшісь його членів повинні походити з табору Ющенка", - зазначив він.

В той же час, він зауважив, що "вважав би за доцільне ввести до кабінету представників сходу та півдня країни".

"Звичайно ж – не членів команди Януковича, а фахівців з цих регіонів. Це б засвідчило, що новий уряд – це уряд цілої крани", - зазначив Зімон.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування