Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лукашенко пропонує Ющенку переживати лихоліття разом

П'ятниця, 31 грудня 2004, 13:34
Президент Білорусії Олександр Лукашенко думає, що Україна збереже своє членство в складі "четвірки" з питань створення Єдиного економічного простору (ЄЕП) після обрання Віктора Ющенка президентом цієї країни.

"Ситуація з ЄЕП загостриться, але загостриться в гарному сенсі цього слова. Більш серйозно ми почнемо підходити до цього питання", - заявив Лукашенко в п'ятницю журналістам.

За словами білоруського лідера, Україна займає "особливе місце в "четвірці" і проводить особливу політику в ЄЕП". "Вона не на все йде, що пропонують росіяни, білоруси й казахстанці", - пояснив він.

Лукашенко припустив, що "вони (Україна) проведуть ревізію найближчим часом, але процес не зупинити".

"Навіщо його зупиняти, адже там закладені розумні засади, якщо ми хочемо створити й зберегти Єдиний економічний простір наймогутніших чотирьох держав, які становили основу Радянського Союзу. Підтягнуться до цього й інші. Це ж економіка, а не політика", - сказав білоруський керівник.

Надалі, на його думку, усе буде залежати від ситуації, яка складається у світі.

"Якщо ситуація буде нормальна, то Україна буде проводити більш незалежну політику, орієнтовану, можливо, на інші союзи. Якщо складніша буде обстановка, то навіщо відриватися, адже разом лихоліття пережити простіше", - заявив президент Білорусії.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...