Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура почала "копати", куди уряд Януковича тратив гроші

П'ятниця, 31 грудня 2004, 14:15
Генеральна прокуратура України встановила суттєві порушення законодавства під час використання міністерствами та держкомітетами бюджетних коштів.

Як повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України, перевірки розпочато нею за зверненням народного депутата України Віктора Ющенка.

Так, за інформацією прес-служби, у Держказначействі України перевіряються причини ненаповнення у поточному році держбюджету, що призвело до недофінансування міністерств і відомств на суму понад 1,7 млрд. грн.

Вже попередніми перевірками встановлено, що суб’єктам господарювання Донецької області у поточному році відшкодовано понад 3,2 млрд. грн., що складає майже третину розміру відшкодування ПДВ в цілому по державі, повідомляється у прес-релізі.

Там же наводяться наступні дані для порівняння: по Луганській області розмір відшкодування ПДВ склав лише 400 млн.грн.

Крім того, всупереч статтям 8, 14 Закону України "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти" у поточному році тендерним комітетом Міністерства аграрної політики України виділено понад 1 млн. грн. для закупівлі квартир у фінансової компанії "Житло-інвест" та понад 4 млн. грн для проведення ремонтних робіт підприємству "Хрещатик".

За результатами перевірки буде прийнято рішення про порушення кримінальної справи стосовно винних посадових осіб, повідомляє прес-служба.

За подальшою інформацією, у порушення вимог Бюджетного кодексу України щодо цільового використання коштів Міністерством освіти і науки перераховано 1 млн. грн, які призначались на проведення ремонтних робіт, на інші статті видатків.

Крім цього, 18.11.04 Міністерством освіти та науки перераховано 21 млн. грн. на адресу Української державної інноваційної компанії нібито для дослідження і розробки державної програми, але без підтверджуючих документів щодо потреби у цих коштах, повідомляє прес-служба.

В Міністерстві України у справах сім’ї, дітей та молоді, встановлено факт перерахування упродовж серпня–листопада поточного року приватному підприємству "Текстиль-Контакт" 15 млн. грн на виробництво "Пакунок малюка" для новонароджених детей.

При цьому в комплект пакунка входить книжкова продукція, яка підприємством не виробляється, а вартість проекту визначено без відповідного обґрунтування щодо кількості народжуваності дітей.

Наприклад, по Херсонській області, де кількість породіль становить лише 722 жінки, заплановано направити майже 4 тис. "Пакунків малюка", повідомляється у прес-релізі.

Прес-служба також повідомляє, що в ході перевірки Мінпромполітики встановлено, що упродовж 4 кварталу 2004 року укладено та проавансовано виконання низки договорів на проведення наукових, проектно-конструкторських робіт, з терміном виконання у 2005 році.

Так, згідно з прес-релізом, 09.11.04 року укладено договір з товариством "Український науково-дослідний інститут авіаційної технології" вартістю 600 тис. грн, а вже 19.11.04 перераховано 210 тис. грн. При цьому акт про виконання частини оплачених робіт складено лише під час перевірки Генеральної прокуратури.

Прес-служба зазначає, що "подібні факти є непоодинокими", і перевірки Генеральної прокуратури України тривають.

"Українська правда"

Читайте також:

Ющенко сказав, що Янукович зловживає содою, верстатами і меридіанами

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування