Лукашенко не вважає Ющенка прозахідним

П'ятниця, 31 грудня 2004, 14:34
Олександр Лукашенко не драматизує події в Україні в зв'язку з обранням президентом Віктора Ющенка.

"Я не став би драматизувати події. Україна вибрала проукраїнського президента", - сказав президент Білорусії, відповідаючи на питання журналістів.

"У президента Ющенка немає іншого виходу, як працювати в інтересах свого народу", - сказав Лукашенко. Тоді, на його думку, розкол в українському суспільстві зникне.

"Не треба кричати, що на Україні прийшов прозахідний президент, - заявив Лукашенко. - Думаю, Україна буде йти в правильному напрямку".

"Економіка змусить не втратити традиційні ринки - Білорусію і Росію - і рухатися в цьому напрямку",- сказав він.

За словами білоруського керівника, Ющенко справив на нього гарне враження розсудливої і розуміючої людини.

Як відзначив Лукашенко, він знайомий з Ющенком по його роботі в структурах Національного банку України й в уряді.

Говорячи про взаємини в рамках Єдиного економічного простору в зв'язку з приходом до влади в Україні Ющенка, Лукашенко сказав: "Ситуація загостриться, але в гарному сенсі цього слова".

За його словами, слід серйозно підходити до питання розвитку ЄЕП. "Україна завжди проводила особливу політику, і це змусить провести ревізію у відносинах, але процес не зупиниться", - сказав Лукашенко.

Він відзначив, що в ЄЕП закладені розумні основи, і не слід припиняти взаємини в рамках чотирьох найпотужніших держав колишнього СРСР.

"Якщо ситуація буде складатися для України нормально, то вона буде проводити більш незалежну політику. Якщо їй буде складніше - то разом буде легше пережити", - думає президент Білорусії.

РІА "Новости"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування