Андрій Шевченко зрікся Януковича і став трішки "помаранчевим"

П'ятниця, 31 грудня 2004, 17:09
Нападаючої футбольної збірної України й італійського "Мілана" Андрій Шевченко позитивно оцінив "помаранчеву" революцію й зазначив, що йому дуже шкода, що його ім'я було використане для політичної агітації одного з кандидатів (Януковича).

Про це він заявив у п'ятницю 31 грудня на прес-конференції в мерії Києва, повідомляє ІА "Новости-Украина".

"Мій патрон - не Янукович, мій патрон - український народ. Моя політика - це виступ на футбольних аренах, а не передвиборча агітація. Найбільша нагорода для мене - це можливість вписати сторінку в історію, а також залишити про себе добру пам'ять у людей", - сказав Шевченко.

Насправді, сказав футболіст, кадри, які використовувалися в політичній рекламі (Януковича), були змонтованими й призначалися зовсім не для цього.

В оригіналі Шевченко перед камерою дякував Віктору Януковичу за підтримку спорту й розвиток дитячого футболу в Україні, коли останній очолював Національний Олімпійський комітет України, повідомляє інформагенство.

Шевченко також повідомив про намір у рамках свого Фонду розвитку дитячого футболу побудувати в Києві спортивний інтернат для дітей-сиріт, в якому вони могли б опановувати футбольне мистецтво.

Як повідомляє агентство, міська влада вже відгукнулася на цю пропозицію Шевченка: головне управління земельних ресурсів Києва вже зайнялася пошуком місця під майбутню споруду.

За заслуги перед українським спортом Шевченко одержав вищу муніципальну нагороду "Знак Пошани".

За словами Шевченка, "Золотий м'яч" кращого футболіста Європи він присвятив всьому українському народу, а для того, щоб його змогли побачити якнайбільше українців, футболіст збирається провести невелике турне містами України.

Шевченко також повідомив, що з одержанням почесного титулу його вже привітали Віктор Ющенко й Леонід Кучма.

Крім того, футболіст повідомив, що зустрічатиме Різдво в Мілані разом зі своїми батьками, а також дружиною й двомісячним сином Джорданом.

За словами Шевченка, в майбутньому він бачить свого сина футболістом і готовий стати його першим тренером.

"Нехай тільки підросте трохи" - додав молодий батько, - "адже зараз він тільки багато спить і їсть".

Також, відповідаючи на численні запитання журналістів, Шевченко сказав, що навіть теоретично не уявляє свого переходу в іншу команду. Недавно капітан збірної України уклав новий контракт на п'ять років з італійським "Міланом", й розривати його не має наміру.

Як повідомлявся, президент України Леонід Кучма 31 грудня присвоїв Шевченкові звання Герой України із врученням ордена Держави.

Читайте також:

Кучма зробив прес-секретаря Ющенка послом, а Шевченка і Кличка – героями

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування