Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ВЕРХОВНИЙ СУД ВІДМОВИВ ЯНУКОВИЧУ ЧОТИРИ РАЗИ

Понеділок, 10 січня 2005, 10:48
Верховний Суд відмовився розглядати 4 скарги штабу Віктора Януковича на 4 постанови Центральної виборчої комісії від 30 грудня 2004 року.

Про це Українським Новинам повідомила керівник прес-служби Верховного Суду Ліана Шляпошникова.

За її словами, 6 січня після 16:00 представники Януковича подали у Верховний Суд 4 скарги на постанови ЦВК №№1390, 1391, 1393 й 1389 від 30 грудня 2004 року.

У понеділок 10 січня вранці ці скарги були передані суддям Палати з цивільних справ ВС для вивчення.

Всі ці скарги були відхилені через невідповідність статті 95 закону про вибори президента.

Зокрема, Верховний Суд вирішив повернути скарги заявникові через нечітко сформульовані вимоги, а також через те, що в скаргах не зазначено, яким чином порушені права заявника, і яким чином вони мають бути відновлені.

Як повідомлялося, 6 січня Верховний Суд відмовився задовольнити подану 4 січня скаргу Януковича на відмову Центральної виборчої комісії визнати неможливим встановлення результатів переголосування 2-го туру виборів президента.

30 грудня ЦВК відмовилась визнати неможливим встановлення результатів переголосування другого туру виборів президента в 225 виборчих округах за скаргою Януковича.

Янукович оскаржив у ЦВК результати переголосування другого туру виборів президента у всіх 225 виборчих округах й у єдиному закордонному окрузі й звернувся до ЦВК із проханням визнати результати недійсними.

26 грудня в Україні пройшло переголосування другого туру виборів президента; українці обирали із двох кандидатів: Віктора Януковича й лідера блоку партій "Наша Україна" Віктора Ющенка.

За підрахунками ЦВК 100% протоколів, 51,99% виборців проголосували за Ющенка, 44,19% - за Януковича.

Читайте також:

ВЕРХОВНИЙ СУД ВІДМОВИВ ЯНУКОВИЧУ

Давидович знайде, де Янукович заважає президентству Ющенка

Ющенка не оголошують президентом через три округи


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...