Зінченко режисує інавгурацію Ющенка і обіцяє родзинки

Понеділок, 10 січня 2005, 14:38
Дата інавгурації Віктора Ющенка стане відома у вівторок до кінця дня.

Про це заявив на прес-конференції заступник голови Верховної Ради України, керівник виборчої кампанії Ющенка Олександр Зінченко.

Він зазначив, що ця дата залежатиме від кількох обставин і буде, зокрема, пов'язана з рішенням ЦВК про остаточні підсумки голосування на виборах президента України 26 грудня 2004 року і з можливістю оскарження цього рішення командою Віктора Януковича у Верховному Суді України.

Зінченко повідомив, що передбачається продовження шостої сесії парламенту з метою проведення інавгурації та голосування за кандидатуру прем'єр-міністра України. За його словами, остаточне рішення з цього приводу ВР прийме в четвер, 13 січня.

Зінченко повідомив, що команда Ющенка "серйозно ставиться до процедури" проведення інавгурації. Він зазначив, що, як і будь-яка процедура, інавгурація "має містити родзинки".

Він підкреслив, що як будь-який "добрий режисер" не буде розповідати сценарій свого фільму, так і він не бачить потреби в деталях розповідати сценарій інавгурації Ющенка.

Водночас, Зінченко зауважив, що інавгурація нового президента України буде "значно відрізнятися" від попередніх інавгурацій.

За його словами, на інавгурацію будуть запрошені представники багатьох країн, в тому числі і Великої сімки.

Він підкреслив, що передбачаються робочі візити керівників держав і будуть переговори, де йтиметься про політику України та про двосторонні відносини. Зінченко вважає, що опоненти Ющенка, затягуючи інавгурацію, "хочуть створити складнощі" для її проведення, оскільки необхідно буде на ходу вирішувати ряд важливих речей.

Зінченко повідомив, що під час інавгурації у Верховній Раді України Ющенко як президент України виголосить промову, під час якої будуть проголошені "значні новації в стратегії держави".

За словами Зінченка, це буде не єдиний виступ Ющенка як президента України щодо своїх стратегічних цілей. Наприкінці січня – на початку лютого Ющенко повністю визначить основні засади політики, яку проводитиме разом зі своєю командою під час свого президентства, сказав Зінченко.

УНІАН

Читайте також:

Інавгурація Ющенка буде в неділю або понеділок, на ній не буде Путіна?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування