Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук, Янукович, Клюєв і Ківалов спочатку підуть в суд, а потім в партію реваншу

Понеділок, 10 січня 2005, 15:33
Кримінальні справи проти людей, що брали участь в організації фальсифікацій на президентських виборах, будуть відкриті і доведені до кінця, заявляє заступник голови Верховної Ради, керівник виборчої кампанії Ющенка Олександр Зінченко.

На прес-конференції в понеділок він відзначив, що усі без винятку, у тому числі, опоненти і супротивники Ющенка - усі зможуть продовжувати жити в Україні, а питання ставиться про відповідальність за дії по організації "брудної" виборчої кампанії.

За словами Зінченка, "нарешті український народ дочекається", що будуть названі не тільки виконавці фальсифікації виборів, але також стануть відомі імена і прізвища організаторів усього цього.

Крім того, Зінченко вважає, що в Україні обов'язково буде створена "партія реваншу", оскільки "зіграти в реванш" хоче багато хто.

У той же час, за словами віце-спікера, організаторам "партії реваншу", якщо вони були причетні до фальсифікацій на виборах, доведеться спочатку пройти через судові процеси щодо організації "надзвичайно брудної виборчої кампанії", а також причетності до питань, пов'язаних з обставинами, що спричинили "не випадкові смерті" на політичній арені.

Зінченко також вважає, що Верховна Рада буде партнером президента Віктора Ющенка.

У той же час Зінченко підкреслив, що в українському парламенті, безумовно, буде збережена опозиція, буде ухвалено відповідний закон про опозицію.

"Спертися можна тільки на те, що чинить опір", - відзначив Зінченко, додавши, що Верховна Рада залишиться демократичним інструментом "узгодження політики, що буде напрацьовуватися Ющенком".

За словами Зінченка, Ющенко "буде надзвичайно активним політичним гравцем".
Відповідаючи на питання про те, як він ставиться до процедури люстрації, Зінченко підкреслив, що Україна не перейматиме досвід інших держав і буде рухатися своїм шляхом.

"Тому я не розглядав би серйозних перспектив такого інструмента як люстрація", - підкреслив Зінченко.

У той же час віце-спікер додав, що в такого методу є прихильники, однак команда Ющенка буде діяти більш системно. "Я не думаю, що люстрація - це той метод, яким буде користуватися Ющенко", - підкреслив Зінченко.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Як Янукович фальсифікував вибори. Частина 3


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування