Зубанов погодився недосипати, ніж віддати округ Януковичу?

Понеділок, 10 січня 2005, 15:59
Народний депутат України Володимир Зубанов відмовився від наміру скласти з себе депутатські повноваження.

"Я написав Литвину (Голові Верховної Ради) заяву, що я знімаю своє прагнення про вихід з Верховної Ради", – сказав депутат.

Зубанов зазначив, що прийняв таке рішення, оскільки двічі парламент відмовився надати свою згоду на складання ним депутатських повноважень, а також оскільки немає домовленості із фракціями парламенту про підтримку цього прохання втретє.

Говорячи про своє бажання залишити парламент, Зубанов пояснив його наміром створити Партію нейтралітету, над чим зараз працює і що, за його словами, потребує багато часу.

"Якщо ми хочемо самостійну партію, ми не зможемо вільно розвиватися, якщо я є депутатом і членом якоїсь фракції, тим більше такої потужної як фракція "Регіони України", - зазначив Зубанов.

При цьому депутат сказав, що стати незалежним депутатом також нереально, оскільки його можуть не зрозуміти його виборці, що проживають у Донецькій області: "Мене не зрозуміють донеччани, якщо я вийду з фракції "Регіони України" і продовжу працювати в парламенті".

Говорячи про ситуацію, що склалася, Зубанов зазначив, що тепер "йому доведеться спати на 2-3 години менше".

Як повідомлялося раніше, 23 грудня Верховна Рада двічі відмовилася позбавити Зубанова депутатських повноважень, повідомляє УНІАН.

Як відомо, на думку багатьох оглядачів, Зубанов хотів звільнити місце в парламенті з тим, щоб по цьому округу до Верховної Ради дообрався Віктор Янукович.

За іншими версіями, він звільняв округ для екс-генпрокурора Геннадія Васильєва або Сергія Клюєва (брат начальника тіньового штаба Януковича Андрія Клюєва).

Читайте також:

ВЕРХОВНА РАДА НЕ ДОЗВОЛИЛА ЗВІЛЬНИТИ ОКРУГ ДЛЯ ЯНУКОВИЧА. У Литвина поповнення

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування