Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На ЦВК ніхто не тисне. Результати будуть увечері

Понеділок, 10 січня 2005, 16:52
Центральна виборча комісія називає свою роботу з організації переголосування другого туру виборів президента вільною від політичного тиску.

Про це сказав голова ЦВК Ярослав Давидович, відкриваючи після перерви засідання, на якому почався розгляд результатів виборів президента, повідомляють "Українські новини".

"Я хотів би заявити, що оновлена Центральна виборча комісія, перебуваючи поза межами впливу будь-яких політичних сил та угруповань..., працювала в межах правового поля, не відчуваючи ні політичного тиску, ні рекомендацій доброзичливців з одного чи іншого боку", - сказав Давидович.

Давидович зазначив, що ЦВК у стислий строк організувала переголосування другого туру відповідно до всіх норм закону. "Комісія діяла саме так", - сказав Давидович.

Він зазначив, що з 5 грудня до ЦВК надійшла 341 скарга на порушення.

Зокрема, кандидат у президенти Віктор Янукович за час підготовки до переголосування другого туру виборів президента подав до ЦВК 15 скарг на постанови комісії.

Давидович також сказав, посилаючись на дані Міністерства внутрішніх справ, що за час підготовки до переголосування в органи МВС надійшло 147 заяв і повідомлень про порушення під час підготовки, порушено 21 кримінальну справу, з яких 4 справи стосуються безпосередньо суб'єктів виборчого процесу.

Голова ЦВК також сказав, що зараз в апеляційних судах України й Києва немає скарг, які стосуються переголосування другого туру.

З його слів, Генеральна прокуратура за час підготовки до переголосування одержала 257 звернень про порушення законів щодо підготовки до переголосування.

Давидович зазначив, що ЦВК уже може підбивати підсумки голосування.

"День, про який так багато говорили... нарешті настав", - сказав Голова ЦВК.

Він попередив всіх присутніх на засіданні, що підбиття підсумків виборів, під час якого члени ЦВК розглядатимуть результати голосування в кожному окрузі, забере 4-5 годин.

Раніше представник Януковича в ЦВК Нестор Шуфрич заявив на засіданні, що ЦВК не може підбивати підсумків виборів, оскільки до Верховного Суду подані скарги від Януковича.

Давидович відповів йому, що зараз скарг на розгляді у Верховному Суді немає.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...