Янукович покличе на допомогу Європейський суд і Швейцарську адвокатську контору

Понеділок, 10 січня 2005, 17:20
Штаб кандидата в президенти Віктора Януковича має намір звернутися в Європейський суд з прав людини в разі відмови Верховного Суду задовольнити скаргу Януковича на результати виборів президента.

Про це повідомив журналістам представник Януковича в Центральній виборчій комісії Нестор Шуфрич, передають Українські новини.

Шуфрич сказав, що штаб Януковича залучить для захисту інтересів свого кандидата у Верховному Суді Швейцарську адвокатську контору, яка вже має досвід таких справ.

Він не уточнив назви компанії, однак сказав, що її буде оприлюднено у вівторок, 11 січня, о 12:00 на прес-конференції.

Шуфрич водночас додав, що ця компанія захищатиме інтереси Януковича разом з українськими адвокатами у Верховному Суді з перспективою захисту його інтересів у Європейському суді з прав людини.

"Серед адвокатів Віктора Федоровича Януковича у Верховному Суді будуть і представники найвідомішої європейської адвокатської контори, які, безумовно, захищатимуть разом з українськими адвокатами права Віктора Федоровича Януковича з перспективою можливого подальшого розгляду в Європейському суді з прав людини в разі, якщо Верховний Суд відмовить Віктору Федоровичу Януковичу в задоволенні його скарги", - сказав Шуфрич.

Він підкреслив, що штаб Януковича серйозно готується до розгляду справи у Верховному Суді.

"Ми готуємося до дуже серйозного судового процесу з єдиною метою захистити права наших громадян", - сказав Шуфрич.

"Віктор Федорович Янукович виграв президентські вибори 21 листопада... Залишається законне право оскаржити можливе сьогоднішнє рішення зі встановлення результатів виборів президента, чим, я впевнений, він скористається найближчими днями..." - додав Шуфрич.

Раніше Верховний Суд відмовився визнати на скаргу Януковича перевищенням повноважень членів Центральної виборчої комісії те, що 5 січня ЦВК прийняла постанову про уточнення до скарги Януковича про неможливість установити результати переголосування другого туру виборів президента в 225 округах.

Верховний Суд також відмовився розглядати 4 скарги штабу Януковича на 4 постанови ЦВК від 30 грудня 2004 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування