ВЕРХОВНИЙ СУД ПРИЗУПИНИВ ОГОЛОШЕННЯ ЮЩЕНКА ПРЕЗИДЕНТОМ

Понеділок, 10 січня 2005, 23:00
Верховний суд задовольнив клопотання кандидата в президенти Віктора Януковича й заборонив ЦВК, а також редакціям газет "Урядовий кур'єр" й "Голос України" офіційно оприлюднювати результати виборів президента до винесення вердикту за скаргою кандидата.

Така ухвала була винесена суддею Верховного суду Лілією Григор'євою у вівторок, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Верховної Ради.

Верховний суд також заборонив ЦВК уживати будь-які інші дії, пов'язані з реалізацією постанови від 10 січня про оголошення результатів президентських виборів.

Раніше керівник виборчого штабу Януковича Тарас Чорновіл заявив, що скарга на постанову ЦВК про результати повторного голосування 26 грудня на виборах президента буде подана у ВС у середу, 12 січня.

Водночас голова ЦВК Ярослав Давидович вважає, що постанова ЦВК про остаточні підсумки повторного голосування 26 грудня 2004 року може бути опублікована в газетах "Урядовий кур'єр" та "Голос України" лише після завершення розгляду скарги Віктора Януковича у Верховному суді.

Про це сказав у вівторок в інтерв'ю журналістам.

За його словами, оскільки вже сьогодні відомо, що сторона, яка програла, готується в середу подати скаргу до ВСУ, а у вівторок вже подала туди клопотання про відкладення публікації постанови комісії, то відповідно вона буде надрукована лише після розгляду справи.

В свою чергу голова прес-служби ЦВК Зоя Шарікова повідомила кореспонденту УНІАН, що у вівторок удень текст постанови був доставлений до редакцій обох газет.

Вона нагадала, що це зроблено відповідно до норми закону про вибори Президента України, в якій зазначається, що документ має бути опублікований протягом трьох днів після його ухвалення.

Водночас, інша норма того ж закону передбачає можливість публікації лише після завершення термінів оскарження відповідної постанови в суді, повідомляє УНІАН.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія на засіданні в понеділок пізно ввечері затвердила протокол про результати виборів президента України, відповідно до якого найбільшу кількість голосів виборців одержав Віктор Ющенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування