Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорновіл знайшов транзитний сервер. У Ющенка

Вівторок, 11 січня 2005, 09:20
Команда кандидата в президенти Віктора Януковича має намір у вівторок подати до Верховного Cуду клопотання про відстрочку публікації рішення Центвиборчкому про результати виборів президента.

Про це повідомив керівник штабу Януковича Тарас Чорновіл.

За його словами, основна скарга про визнання виборів нелегітимними буде подана до Верховного Суду в середу.

"Сьогодні у Верховний Суд подамо тільки клопотання про відстрочку публікації, а завтра будемо подавати (основну) скаргу. Сьогодні допишемо деякі речі", - пояснив Чорновіл.

Він також додав, що команда Януковича прийняла рішення відкласти на день подання заяви у Верховний Суд для того, щоб уточнити деякі юридичні нюанси.

Чорновіл пояснив, що у своїй скарзі команда Януковича вимагатиме визнання виборів такими, у результаті яких неможливо встановити реальне волевиявлення громадян.

"Це значить, що ми можемо вимагати визнати вибори недійсними - не туру, а виборів у цілому, що потягне повторні вибори. Однак це вже буде рішенням Верховного Суду", - сказав він.

Разом з тим, керівник штабу зазначив, що у нього "є погане відчуття, що Верховний Суд розглядатиме дану скаргу в лічені години й постарається закрити справу під будь-яким формальним приводом".

"Якщо припустити, що є пряма жорстка зав'язка, що держсекретар США Колін Пауел дав вказівку проводити інавгурацію не 18, а 16-го, тому що 18-го він не зможе приїхати, то Верховний Суд може стискати строки", - заявив Чорновіл, додавши, що у світлі попередньої практики "допускає можливість упередженого ставлення Верховного Суду".

Кажучи про залучених командою Януковича швейцарських адвокатів, Чорновіл зазначив, що їх троє, "які свіжим поглядом подивилися на виборчі події й заявили, що потрібно оскаржити ряд додаткових речей".

Зокрема, сказав керівник штабу, "різке зростання числа прихильників Ющенка між першим і другим туром" адвокати "вважають ознакою маніпуляції".

"Вони (адвокати) також проаналізували дані сайту ЦВК і підтвердили нашу попередню думку, що це - маніпулювання результатами й пряме стороннє втручання. Вони доповнюють позовну заяву своїми матеріалами", - підкреслив Чорновіл.

Крім того, він повідомив, що інтереси Януковича у Верховному Суді представлятимуть представник кандидата у ЦВК Нестор Шуфрич, лідер фракції "Регіони України" Раїса Богатирьова, члени фракції "Регіони України" Євген Коновалюк й Іван Вернидубов, а також сам Чорновіл.

Керівник виборчого штабу Януковича уточнив, що перша скарга у Верховний Суд буде подана близько 14.00, після прес-конференції. "Ми до цього моменту, коли подаються такі колосальні скарги, - не програли. Ми можемо прогнозувати думку Верховного Суду, але за аналогією із другим туром Верховний Суд однозначно повинен скасувати результати виборів", - заявив Чорновіл.

"Що стосується Європейського суду з прав людини, ми не будемо подавати клопотання про визнання виборів недійсними, це - не його (Європейського суду) компетенція.

Там мова йде про визнання грубого порушення прав людей, які не змогли проголосувати, на яких здійснювався тиск - цей процес уже не пов'язаний безпосередньо із президентськими виборами", - сказав Чорновіл.

При цьому він додав, що, за його інформацією, до Європейського суду вже почали надходити заяви від простих громадян, зокрема, за деяким даними, на 10 січня в Стразбург мали надійти близько 15 тис. заяв від українських громадян.

Разом з тим, підкреслив Чорновіл, він не може не підтвердити, не спростувати цю цифру. "Ми не маємо інформації про кількість, тому що ми не координуємо цей процес", - сказав керівник штабу Януковича.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ЮЩЕНКА ОГОЛОШЕНО ПРЕЗИДЕНТОМ. Порошенко і Катеринчук "танцюють" на кріслах

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...