Тимошенко зробить Ющенка світовим лобістом Путіна

Вівторок, 11 січня 2005, 10:12
Україна запропонує російському капіталу нові можливості участі в інвестиційних і приватизаційних програмах при президенті Ющенку.

Про це говориться в статті Юлії Тимошенко для російського видання "Вєдомості".

За її словами, "в економіці в найближчі десятиліття Україна й Росія приречені бути пріоритетними партнерами".

"Ми хочемо, щоб російський капітал не тільки активно був присутній в Україні, але й був гарантом стабільності економічного альянсу двох країн", - підкреслила вона.

Тимошенко вважає, що "особливий інтерес становить дискусія про об'єднання оборонно-промислових комплексів і систем військово-технічного співробітництва наших країн".

"Разом ми зможемо вийти на новий рівень виробництва сучасних озброєнь й освоїти нові ринки збуту", - додала вона.

Тимошенко також відзначила, що в Ющенка й Путіна "схожі" завдання у внутрішній політиці.

"Володимир Путін будує сильну державу? Ми теж. …Путін відстороняє від влади олігархів? Віктор Ющенко має намір відокремити державу від великого бізнесу й поставити державні інститути на службу всьому народу", - підкреслила вона.

Що стосується зовнішньої політики, то лідер БЮТ відзначила, що в України й Росії єдині цілі в зовнішній політиці.

"Згодом Україна й Росія ввійдуть у загальноєвропейський дім. Україна сьогодні рухається в напрямку єдиної Європи трохи швидше, а виходить, вона може допомогти Росії тримати темп і не збиватися зі стратегічно виправданого шляху", - вважає Тимошенко.

"Авторитет і репутація Віктора Ющенка на міжнародній арені допоможуть не тільки Україні, але й Росії вирішити багато завдань (у тому числі сформульоване російською владою завдання якнайшвидшого вступу до СОТ). Іншими словами, Україна може стати лобістом Росії - у тих випадках, коли це буде доречно й корисно для обох країн", - підкреслила вона.

Тимошенко також пообіцяла, що російська мова при Ющенку "буде розвиватися" й "жодної примусової асиміляції росіян не буде".

Вона не виключила, що в середньостроковій перспективі Україна може стати членом НАТО, але "разом з Росією".

Тимошенко відзначила, що програли вибори президента України тільки деякі учасники виборів з російської сторони.

"Якщо говорити про політтехнологів - громадян Росії, то так, ці люди програли вибори. Вони так і не розібралися ні в природі української державності, ні в менталітеті різних прошарків нашого електорату", - відзначає Тимошенко.

"Можливо, для якоїсь частини російської бюрократії, що звикла вирішувати питання "під столом" і не думати в категоріях національних інтересів, прихід Віктора Ющенка - це погано. Але для Росії й російського народу це добре", - підкреслила Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування